Špenát:
800g listového špenátu
1 väčšia cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
rastlinný olej na vyprážanie
soľ, čierne korenie
170ml smotany na šľahanie
Knedľa:
500g vopred (najlepšie deň) varených zemiakov typu C
1 vajíčko
200 - 400g detskej krupice
1 lyžička zemiakového škrobu
1 lyžička soli
Mäso:
asi 1kg bravčového boku s kosťou
2 lyžičky rasce
1 lyžička zmesi Garlic pepper
soľ
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Bôčik umyte, očistite od kosti a nakrájajte na kocky 3x3 cm. Dajte do pekáča, osoľte, posypte rascou, korením, podlejte trochou horúcej vody, prikryte, a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečte asi hodinu a pól, potom odkryte, a pečte kým mäso nebude krásne zlaté a úplne upečené. Behom pečenia občas mäso premiešajte a polejte výpekom z pekáča.
2Zemiaky uvarte najlepšie deň dopredu. Polovicu zemiakov na knedľu nastrúhajte najemno, druhú polovicu nahrubo. Zmiešajte 200g krupice so zbytkom surovín na knedľu a vymieste cesto. Podľa potreby pridávajte krupicu, aby cesto bolo pevné. Jeho celkové množstvo by ale určite nemalo presiahnuť 400g, knedľa by bola veľmi tuhá. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť, aj tak by ale malo zostať vláčne.
3Z hotového cesta vytvarujte 2 valčeky s priemerom 5-6cm, tie obaľte krupicou a dajte variť asi na 20 minút do vriacej slanej vody. Hotové knedle popichajte vidličkou, nechajte trochu vychladnúť.
4Cibuľku nakrájajte najemno a na troške oleja nechajte speniť. Pridajte špenát, poriadne osoľte, okoreňte a nechajte spoločne podusiť. Keď je špenát mäkký, vmiešajte prelisovaný cesnak a smotanu a dôkladne premiešajte.
Podávajte ihneď a nezabudnite knedle poriadne poliať výpekom z mäsa, pridá to jedlu na chuti.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.