✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Slaninové knedličky s červenou kapustou

Špekové knedlíky s červeným zelím

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. vaření knedlíků
30 min. vaření zelí

obtiažnosť
střední

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

Knedle:
200 g prerastenej slaniny
200 g údenej slaniny
8 starších rožkov
10 ks bieleho toastového chleba
malý hrnček mlieka
3 cibule
3 ČL zmesi ZEMIAČIK
1 ČL solamylu alebo zemiakového škrobu
3 vajcia
2 PL SUŠENEJ PAŽÍTKY alebo hrsť čerstvej
soľ

Kapusta:
1 pohár červenej sterilizovanej kapusty
1 väčšie jablko
2 PL čučoriedkového alebo brusnicového džemu
1 ČL DRVENEJ RASCE


Zemiačik nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu

Postup prípravy

KAPUSTA

1Kapustu vyberte z pohára a vložte do pekáča alebo zapekacej misy. Jabĺčko ošúpte a nastrúhajte do kapusty. Cibuľu nasekajte nadrobno a taktiež pridajte do kapusty.  

2Pridajte DRVENÚ RASCU a osoľte. Všetko spolu premiešajte a pečte neprikryté vo vyhriatej rúre pri teplote 150 °C cca 30 minút.

3Do hotovej kapusty pridajte čučoriedkový alebo brusnicový džem, dôkladne premiešajte a nechajte odpočinúť.  

KNEDLE

1.Cibuľu očistite a nakrájajte nahrubo. Slaninu nakrájajte na kocky, sadlo na menšie kocky. Rožky rozrežte najskôr pozdĺžne a potom na väčšie kocky. Toastový chlieb nakrájajte na cca 1 cm kúsky. Oddeľte bielky a vyšľahajte z nich tuhý sneh. Rožky poukladajte na plech a pečte v rúre dozlata.

2Sadlo vyškvarte na tuk, orestujte na ňom dozlata slaninu, cibuľu a nechajte vychladnúť. Trošku cibule si odoberte a odložte bokom na ozdobenie. V miske zmiešajte mlieko, žĺtky, toastový chlieb, pažítku, koreniacu zmes ZEMIAČIK a škrob. Následne pridajte obidve slaniny a cibuľu. Nakoniec opečené rožky s vyšľahaným snehom. Premiešajte a nechajte odpočinúť aspoň 10 minút. 

3.Z cesta vytvorte guľôčky a varte ich cca 25 minút v pare. Po vytiahnutí ich potrite maslom a podávajte s kapustou a karamelizovanou cibuľkou. 

Tento recept vás veľmi milo prekvapí svojou chuťou. Brusnice v kapuste a korenie ZEMIAČIK v knedličkách posúvajú tradičný recept o level vyššie. Pre každého, kto miluje zdravú a bezmäsitú kuchyňu je tu ešte recept na slaninové knedličky s kapustou v modernej bezmäsitej úprave – Slaninové knedličky bez mäsa s kapustou z červenej repy od nášho online Davídka – blogerky Kamily alias Varila Myšička. 

Vyskúšajte obidva recepty, obidva sú totiž znamenité!

Dobrú chuť vám praje Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zemiačik
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Pažítka

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie