Knedle:
200 g prerastenej slaniny
200 g údenej slaniny
8 starších rožkov
10 ks bieleho toastového chleba
malý hrnček mlieka
3 cibule
3 ČL zmesi ZEMIAČIK
1 ČL solamylu alebo zemiakového škrobu
3 vajcia
2 PL SUŠENEJ PAŽÍTKY alebo hrsť čerstvej
soľ
Kapusta:
1 pohár červenej sterilizovanej kapusty
1 väčšie jablko
2 PL čučoriedkového alebo brusnicového džemu
1 ČL DRVENEJ RASCE
Zemiačik nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu
KAPUSTA
1Kapustu vyberte z pohára a vložte do pekáča alebo zapekacej misy. Jabĺčko ošúpte a nastrúhajte do kapusty. Cibuľu nasekajte nadrobno a taktiež pridajte do kapusty.
2Pridajte DRVENÚ RASCU a osoľte. Všetko spolu premiešajte a pečte neprikryté vo vyhriatej rúre pri teplote 150 °C cca 30 minút.
3Do hotovej kapusty pridajte čučoriedkový alebo brusnicový džem, dôkladne premiešajte a nechajte odpočinúť.
KNEDLE
1.Cibuľu očistite a nakrájajte nahrubo. Slaninu nakrájajte na kocky, sadlo na menšie kocky. Rožky rozrežte najskôr pozdĺžne a potom na väčšie kocky. Toastový chlieb nakrájajte na cca 1 cm kúsky. Oddeľte bielky a vyšľahajte z nich tuhý sneh. Rožky poukladajte na plech a pečte v rúre dozlata.
2Sadlo vyškvarte na tuk, orestujte na ňom dozlata slaninu, cibuľu a nechajte vychladnúť. Trošku cibule si odoberte a odložte bokom na ozdobenie. V miske zmiešajte mlieko, žĺtky, toastový chlieb, pažítku, koreniacu zmes ZEMIAČIK a škrob. Následne pridajte obidve slaniny a cibuľu. Nakoniec opečené rožky s vyšľahaným snehom. Premiešajte a nechajte odpočinúť aspoň 10 minút.
3.Z cesta vytvorte guľôčky a varte ich cca 25 minút v pare. Po vytiahnutí ich potrite maslom a podávajte s kapustou a karamelizovanou cibuľkou.
Tento recept vás veľmi milo prekvapí svojou chuťou. Brusnice v kapuste a korenie ZEMIAČIK v knedličkách posúvajú tradičný recept o level vyššie. Pre každého, kto miluje zdravú a bezmäsitú kuchyňu je tu ešte recept na slaninové knedličky s kapustou v modernej bezmäsitej úprave – Slaninové knedličky bez mäsa s kapustou z červenej repy od nášho online Davídka – blogerky Kamily alias Varila Myšička.
Vyskúšajte obidva recepty, obidva sú totiž znamenité!
Dobrú chuť vám praje Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.