500g olúpaných zemiakov
6 vajec
1 veľká žltá cibuľa
2 lyžičky korenia Grécky gyros
1 lyžička soli
väčšie množstvo oleja na vyprážanie
petržlenová vňať alebo iná čerstvá bylinka
1Zemiaky a cibuľu si olúpte a nakrájajte na cca 2 - 3 mm tenké plátky - cibuľu na polkolieska a zemiaky podľa veľkosti na kolieska, či polkolieska.
2Do menšej panvice s vyšším okrajom nalejte väčšie množstvo oleja, rozpálte na nižší stupeň a dajte piecť cibuľu dozlata.
3Potom pridajte zemiaky. Je dôležité, aby v panvici bol dostatok oleja, zemiaky sa totiž musia opekať rovnomerne a musia byť v oleji ponorené. Olej vám musí bublať, ale plameň nemusí byť na plný výkon, nechcete totiž zeleninu pripáliť.
4Opekajte zeleninu zhruba 15 - 20 minút, kým všetko nezozlatne a zemiaky nebudú mäkké.
5Medzitým si do misky rozbite vajce, okoreňte ich a osoľte.
6Opečenú zeleninu dajte dierkovanou naberačkou bez oleja do vajíčok. Zamiešajte, misku zakryjte a nechajte 15 minút odpočívať.
7Z panvice odlejte väčšinu oleja a nechajte len trochu. Rozpálte na stredný stupeň a nalejte do neho pripravenú zmes. Opekajte tak 3 - 5 minút. Placku otočte (kľudne pomocou taniera) a opekajte ďalších 3 - 5 minút. Výsledná tortilla by mala byť prepečená, ale aj tak vláčná. Spoznáte to tak, že bude ešte trochu pružiť, keď ju stlačíte na vrchu. V prípade, že bude tuhá, bude trošku suchšia.
8Nakoniec posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávajte.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.