Recepty

Španielska tortilla de patatas

 Španělská tortilla de patatas

počet osôb
2

čas prípravy
35 min. príprava
15 minut Odpočívanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

500g olúpaných zemiakov
6 vajec
1 veľká žltá cibuľa
2 lyžičky korenia Grécky gyros
1 lyžička soli

väčšie množstvo oleja na vyprážanie
petržlenová vňať alebo iná čerstvá bylinka

Grécky gyros nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky a cibuľu si olúpte a nakrájajte na cca 2 - 3 mm tenké plátky - cibuľu na polkolieska a zemiaky podľa veľkosti na kolieska, či polkolieska.

2Do menšej panvice s vyšším okrajom nalejte väčšie množstvo oleja, rozpálte na nižší stupeň a dajte piecť cibuľu dozlata.

3Potom pridajte zemiaky. Je dôležité, aby v panvici bol dostatok oleja, zemiaky sa totiž musia opekať rovnomerne a musia byť v oleji ponorené. Olej vám musí bublať, ale plameň nemusí byť na plný výkon, nechcete totiž zeleninu pripáliť.

4Opekajte zeleninu zhruba 15 - 20 minút, kým všetko nezozlatne a zemiaky nebudú mäkké.

5Medzitým si do misky rozbite vajce, okoreňte ich a osoľte. 

6Opečenú zeleninu dajte dierkovanou naberačkou bez oleja do vajíčok. Zamiešajte, misku zakryjte a nechajte 15 minút odpočívať.

7Z panvice odlejte väčšinu oleja a nechajte len trochu. Rozpálte na stredný stupeň a nalejte do neho pripravenú zmes. Opekajte tak 3 - 5 minút. Placku otočte (kľudne pomocou taniera) a opekajte ďalších 3 - 5 minút. Výsledná tortilla by mala byť prepečená, ale aj tak vláčná. Spoznáte to tak, že bude ešte trochu pružiť, keď ju stlačíte na vrchu. V prípade, že bude tuhá, bude trošku suchšia.

8Nakoniec posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávajte.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Grécky gyros

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie