Recepty

Soba rezance s tigrími krevetami

Soba nudle s tygřími krevetami

počet osôb
3

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

180 g soba rezancov
300 g tigrích kreviet
2 cm čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 stredná cibuľa nakrájaná na mesiačiky
200 g hrášku
hrsť predom namočených húb Judášové ucho

Omáčka:
250 ml vody
2 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
2 lyžice ústricovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
2 lyžice cukru
1 lyžička limetkovej šťavy
štipka chilli
1 lyžička škrobu na zahustenie
40 ml vody k rozšľahaniu škrobu

sezam na posypanie

Chilli cayenské nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si omáčku. V miske zmiešajte všetky ingrediencie okrem škrobu a dobre prešľahajte. Nalejte zmes do hrnca, priveďte k varu, pridajte na pásiky nakrájané huby a omáčku povarte cca 8 minút.

2Medzitým si v cca 40 ml rozšľahajte vidličkou škrob. Túto zmes postupne prilievajte za stáleho miešania do omáčky a vždy aspoň 1/2 minúty počkajte, či už nemá omáčka správnu konzistenciu. Pokiaľ je riedka, pridajte zmes vody a škrobu, zamiešajte a zase chvíľku počkajte. Pokiaľ je omáčka naopak príliš hustá, zrieďte ju trochou vody.

3Rezance uvarte podľa návodu na obale tak, aby boli al dente. Sceďte ich, prepláchnite studenou vodou a dajte bokom.

4Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo woku panvici rozohrejte na strednom až silnom ohni olej. Akonáhle je olej rozpálený, pridajte nastrúhaný zázvor, nasekaný cesnak a krevety. Krevety opražte krátko z oboch strán a vyberte ich z panvice. Na rozpálenom oleji opražte mesiačiky cibule do mäkka. Potom pridajte hrášok a všetko spoločne krátko opražte.

5Na tanier dajte rezance, pridajte krevety so zeleninou a hubami a prelejte hotovú omáčku. Posypte sezamovými semienkami.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Sezam biely

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie