180 g soba rezancov
300 g tigrích kreviet
2 cm čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 stredná cibuľa nakrájaná na mesiačiky
200 g hrášku
hrsť predom namočených húb Judášové ucho
Omáčka:
250 ml vody
2 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
2 lyžice ústricovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
2 lyžice cukru
1 lyžička limetkovej šťavy
štipka chilli
1 lyžička škrobu na zahustenie
40 ml vody k rozšľahaniu škrobu
sezam na posypanie
1Pripravte si omáčku. V miske zmiešajte všetky ingrediencie okrem škrobu a dobre prešľahajte. Nalejte zmes do hrnca, priveďte k varu, pridajte na pásiky nakrájané huby a omáčku povarte cca 8 minút.
2Medzitým si v cca 40 ml rozšľahajte vidličkou škrob. Túto zmes postupne prilievajte za stáleho miešania do omáčky a vždy aspoň 1/2 minúty počkajte, či už nemá omáčka správnu konzistenciu. Pokiaľ je riedka, pridajte zmes vody a škrobu, zamiešajte a zase chvíľku počkajte. Pokiaľ je omáčka naopak príliš hustá, zrieďte ju trochou vody.
3Rezance uvarte podľa návodu na obale tak, aby boli al dente. Sceďte ich, prepláchnite studenou vodou a dajte bokom.
4Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo woku panvici rozohrejte na strednom až silnom ohni olej. Akonáhle je olej rozpálený, pridajte nastrúhaný zázvor, nasekaný cesnak a krevety. Krevety opražte krátko z oboch strán a vyberte ich z panvice. Na rozpálenom oleji opražte mesiačiky cibule do mäkka. Potom pridajte hrášok a všetko spoločne krátko opražte.
5Na tanier dajte rezance, pridajte krevety so zeleninou a hubami a prelejte hotovú omáčku. Posypte sezamovými semienkami.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.