1 cibuľa
200g lososa
250ml smotany na varenie
1 hrsť čerstvého kôpru
1/2 citróna
100g smotanového syru
4 PL masla
hoblinky parmezánu
cestoviny
korenie Lemon Pepper
korenie Grécke bylinky
soľ
Lemon Pepper nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
1Cestoviny uvarte podľa návodu (my sme použili naše obľúbené Cellentani, hodia sa aj Fettucine alebo Farfalle - vrtuľky).
2Na rozpálenej panvici si rozpusťte maslo a orestujte lososa (zhruba 4 minúty z každej strany).
3Lososa na chvíľu vyberte, v panvici si ešte rozpusťte dve lyžice masla, pridajte 1 lyžičku Lemon Pepper a 1 lyžičku soli.
4Lososa prehoďte v rozpustenom bylinkovom masle, vyberte a nechajte trochu vychladnúť.
5Cibuľu si nakrájajte na jemno a orestujte do sklovita, na zbytku bylinkového masla.
6Cibuľu zalejte smotanou, pridajte smotanový syr, nasekaný kôpor a šťavu z polky citróna. Omáčku osoľte a ochuťte Gréckymi bylinkami. Nechajte ešte 3 minúty prevrieť. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžete ju doriediť mliekom. Medzitým natrhajte lososa na malé kúsky.
7Cestoviny zalejte omáčkou, pridajte kúsky lososa, posypte hoblinkami parmezánu a dozdobte kôprom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.