4 podkovy kapra
FAREBNÉ KORENIE
soľ
Trojobal:
hladká múka
vajce
strúhanka
Šalát:
zemiaky
1 fľaša sterilizovanej zeleniny (mrkva, hrášok)
1 väčšia cibuľa
1 fľaša sterilizovaných uhoriek
majonéza podľa chuti
1PL plnotučnej horčice
3 vajcia
olej
soľ
ČIERNE KORENIE MLETÉ
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
DEŇ PRVÝ
1Podkovy kapra nasoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte čerstvo namletým korením z mlynčekov. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
2Zemiaky dajte variť do osolenej vody potom sceďte a nechajte vychladiť.
3Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte na menšie kocky. Sterilizovanú zeleninu zlejte, cibuľu a uhorky nastrúhajte najemno. Zemiaky, cibuľu, uhorky, sterilizovanú zeleninu, vajcia dajte do misy a pridajte majonézu, horčicu, čierne korenie, dosoľte podľa chuti. Dobre premiešajte prípadne okyslite nálevom z uhoriek.
4Šalát prikryjte a nechajte odležať do druhého dňa.
DEŇ DRUHÝ
5Rybu vytiahnite z chladničky a dostante ju na izbovú teplotu.
6Rozohrejte plochú panvicu s menšiou vrstvou masti a podkovy z kapra začnite obaľovať v trojobale. Múka, vyšľahané vajce a strúhanka.
7Vyprážajte len asi 2 minúty z oboch strán. Potom potrite rybu rozpusteným maslom a dajte ešte na 10 minút do rozohriatej rúry na 150 °C v pripravenom pekáči vyloženým papierom na pečenie.
Tradičná kombinácia počas štedrej večere na Slovensku, ktorá sa dodnes podáva v mnohých rodinách. Tí ktorí sa kapra v detstve prejedli, vymieňajú kapra napríklad za filety z tresky. Zemiakový šalát je jedlo pripravené zo zemiakov a ďalších prísad. Každý ho pripravuje inak. Skúste ten náš. Veselé Vianoce :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.