Recepty

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom

Smažený kapr s bramborovým salátem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
40 minut príprava šalátu
30 minut úprava rýb

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vánoce

Potrebujeme

4 podkovy kapra
FAREBNÉ KORENIE
soľ

Trojobal:
hladká múka
vajce
strúhanka


Šalát:
zemiaky
1 fľaša sterilizovanej zeleniny (mrkva, hrášok)
1 väčšia cibuľa
1 fľaša sterilizovaných uhoriek
majonéza podľa chuti
1PL plnotučnej horčice
3 vajcia
olej
soľ
ČIERNE KORENIE MLETÉ

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

DEŇ PRVÝ

1Podkovy kapra nasoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte čerstvo namletým korením z mlynčekov. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.

2Zemiaky dajte variť do osolenej vody potom sceďte a nechajte vychladiť.

3Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte na menšie kocky. Sterilizovanú zeleninu zlejte, cibuľu a uhorky nastrúhajte najemno. Zemiaky, cibuľu, uhorky, sterilizovanú zeleninu, vajcia dajte do misy a pridajte majonézu, horčicu, čierne korenie, dosoľte podľa chuti. Dobre premiešajte prípadne okyslite nálevom z uhoriek.

4Šalát prikryjte a nechajte odležať do druhého dňa.

DEŇ DRUHÝ

5Rybu vytiahnite z chladničky a dostante ju na izbovú teplotu.

6Rozohrejte plochú panvicu s menšiou vrstvou masti a podkovy z kapra začnite obaľovať v trojobale. Múka, vyšľahané vajce a strúhanka.

7Vyprážajte len asi 2 minúty z oboch strán. Potom potrite rybu rozpusteným maslom a dajte ešte na 10 minút do rozohriatej rúry na 150 °C v pripravenom pekáči vyloženým papierom na pečenie.

 

Tradičná kombinácia počas štedrej večere na Slovensku, ktorá sa dodnes podáva v mnohých rodinách. Tí ktorí sa kapra v detstve prejedli, vymieňajú kapra napríklad za filety z tresky. Zemiakový šalát je jedlo pripravené zo zemiakov a ďalších prísad. Každý ho pripravuje inak. Skúste ten náš. Veselé Vianoce :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie