1/2 ananásu
400g uvarenej jasmínovej ryže
500g kuracieho/morčacieho mäsa
4 lyžice zemiakového škrobu
4-5 stoniek jarnej cibuľky
1/2 limetky
1 hrsť hrozienok
1 čl kurkumy
6 PL rastlinného oleja
1 menšia hrsť koriandru
sójová/ústricová omáčka
1 čl mletého zázvoru
čierne mleté korenie
soľ
Kurkuma nakúpite tu
Orient nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
1Najprv si nakrájate mäso na malé kúsky a zmiešate spolu so škrobom, mletým zázvorom, ustricovou alebo sójovou omáčkou (kľudne použijte obe). Nachystané mäso nechajte odpočívať najlepšie cez noc v chladničke.
2Pripravte si ananás, ktorý rozpolíte a vydlabete. (vydlabaný ananás bude slúžiť ako servírovacia misa, odkrojte tvrdú stredovú časť ananásu, ktorá by chuť skazila)
3Ďalej si osmažíte mäso vo woku alebo hlbokej panvici. Akonáhle je mäso hotové, vyberiete ho z panvice a necháte v mise odpočinúť. Medzitým do panvice pridáte nakrájanú jarnú cibuľku a hrozienka.
4Uvarenú jasmínovú ryžu pridajte spolu s kurkumou, ananásom a osmaženým mäsom do panvice. Všetko dôkladne premiešate a spoločne premiešajte, ešte opečete.
5Dochuťte limetkou, soľou, čiernym mletým korením, ustricovou a sójovou omáčkou.
6Na záver zmes z panvice zmiešajte spolu s nasekaným koriandrom a servírujte do vydlabaného ananásu.
Prajeme vám dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.