Recepty

Slepačí vývar so zeleninou a rezancami s nádychom Ázie

Slepičí vývar se zeleninou a nudlemi s nádechem Asie

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
4 hodiny varenie vývaru

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

1 celú sliepku
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 lyžička korenia Nesoldík
1 lyžička Kurkumy
pól lyžičky Koriandra celého
soľ podľa chuti
rezance ktoré máte radi

Nesoldík nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.

2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec i mäso a znovu zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie Nesoldík, koriander, kurkumu a soľ. Nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopenou pokrievkou a vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť do vývaru.

5Uvarte rezance so štipkou kurkumy a dajte ich do taniera, zalejte vývarom s mäsom zeleninou a ozdobte čerstvou petržlenovou vnaťou.

Tradičný slepačí vývar ide jednoducho uvariť aj s nádychom ázijskej kuchyne. Práve taká polievka zasýti, zahreje a skvelo chutí.

Dobrú chuť vám praje Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Koriander celý
Všetky recepty s korením Kurkuma

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie