1 celú sliepku
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 lyžička korenia Nesoldík
1 lyžička Kurkumy
pól lyžičky Koriandra celého
soľ podľa chuti
rezance ktoré máte radi
Nesoldík nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.
2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec i mäso a znovu zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie Nesoldík, koriander, kurkumu a soľ. Nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopenou pokrievkou a vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť do vývaru.
5Uvarte rezance so štipkou kurkumy a dajte ich do taniera, zalejte vývarom s mäsom zeleninou a ozdobte čerstvou petržlenovou vnaťou.
Tradičný slepačí vývar ide jednoducho uvariť aj s nádychom ázijskej kuchyne. Práve taká polievka zasýti, zahreje a skvelo chutí.
Dobrú chuť vám praje Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.