1 celá sliepka
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 ČL Nesoldíka
1 ČL Ligurčeku
ALEBO klasická varianta použitia korenia:
5 guličiek nového korenia
3 čierneho korenia
2 bobkové listy
soľ podľa chuti
Celestínske rezance:
60 g hladkej múky
1 vajce
1 dcl mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
štipka muškátového kvetu
pažítka
štipka soli
Nesoldík nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
1Mäso vložte do hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.
2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a opäť zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len trochu vrieť s mierne odklopenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.
Upozornenie pri dávkovaní korenia Nesoldík: Zahoďte svoje zvyky a NEsypte na 1 LITER VÝVARU 1 LYŽICU BEŽNÉHO DOCHUCOVADLA.
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: LEN 1 MALÁ ČAJOVÁ LYŽIČKA NA 4 LITRE VÝVARU. Pokiaľ dáte viac, bude to silné, horké a budete musieť riediť!
Celestínske rezance:
1Zmiešajte všetky suroviny a vytvorte palacinkové cesto.
2Na kvapke slnečnicového oleja pečte tenké placky podobné palacinkám. Po vychladnutí ich nakrájajte na hrubšie rezance. Dajte na tanier spoločne so zeleninou, mäsom a zalejte horúcim vývarom.
Úplná klasika, ktorá sa hodí na každý sviatočný stôl.
Páči sa Vám tento recept a náš unikátny program VARTE PODĽA KORENIA? Zdieľajte a šírte ho ďalej. Ďakujeme
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.