Recepty

Slepačí vývar s celestínskymi rezancami

Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

počet osôb
6

čas prípravy
5 min. príprava
180 minut varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

1 celá sliepka
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 ČL Nesoldíka
1 ČL Ligurčeku
ALEBO klasická varianta použitia korenia:
5 guličiek nového korenia
3 čierneho korenia
2 bobkové listy
soľ podľa chuti

Celestínske rezance:
60 g hladkej múky
1 vajce
1 dcl mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
štipka muškátového kvetu
pažítka
štipka soli

Nesoldík nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a opäť zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len trochu vrieť s mierne odklopenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.

Upozornenie pri dávkovaní korenia Nesoldík: Zahoďte svoje zvyky a NEsypte na 1 LITER VÝVARU 1 LYŽICU BEŽNÉHO DOCHUCOVADLA.

U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: LEN 1 MALÁ ČAJOVÁ LYŽIČKA NA 4 LITRE VÝVARU. Pokiaľ dáte viac, bude to silné, horké a budete musieť riediť!

Celestínske rezance:

1Zmiešajte všetky suroviny a vytvorte palacinkové cesto.

2Na kvapke slnečnicového oleja pečte tenké placky podobné palacinkám. Po vychladnutí ich nakrájajte na hrubšie rezance. Dajte na tanier spoločne so zeleninou, mäsom a zalejte horúcim vývarom.

Úplná klasika, ktorá sa hodí na každý sviatočný stôl.

Páči sa Vám tento recept a náš unikátny program VARTE PODĽA KORENIA? Zdieľajte a šírte ho ďalej. Ďakujeme


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Pažítka
Všetky recepty s korením Muškátový kvet
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Ligurček

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie