Recepty

Slaný koláč so špargľou

Slaný koláč s chřestem

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava
25 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Snídaně & Svačinky

Potrebujeme

Cesto:
1 listkové cesto
1 vajce na potretie

Náplň:
100g slaniny
40g masla
1/2-1 zväzok bielej špargle
150ml kyslej smotany
2 vajcia
100g syru výraznejšej chuti
100g tvarohu
soľ
mleté čierne korenie
štipka muškátového oriešku
Francúzska zmes Žanet
bylinky podľa chuti

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Francúzska zmes Žanet nakúpite tu
Francúzske bylinky nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozvaľkáte lístkové cesto a vyložíte ním formu na pečenie. (forma na koláč s priemerom 25cm)

2Pripravíte si náplň. Špargľu si očistíte a nakrájajte na približne 5cm dlhé obdlžníky, drevnaté konce vyhodíte. Do misy vložíte pripravenú špargľu, rozšľahané vajce, maslo, kyslú smotanu, tvaroh, nastrúhaný syr, bylinky a korenie. Všetko dôkladne zmiešajte, aby vám vznikla jednotná hmota.

3Náplň vložíte do pripravenej formy s cestom. Pozor, náplň pri pečení zväčší objem, preto naplňte približne 1cm pod okraj formy. Na vrch naskladajte slaninu so špargľou.

4Vložíte do predhriatej rúry na 220°C, potom zoslabíte na 190°C. Pečiete, kým sa na povrchu neobjavia svetlohnedé škvrny a náplň koláča bude pevná, okolo 25-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Náš tip: Výborný je tiež s našími Talianskými bylinkami


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Francúzska zmes Žanet
Všetky recepty s korením Francúzske bylinky
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok celý
Všetky recepty s korením Bazalka
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie