Cesto:
1 listkové cesto
1 vajce na potretie
Náplň:
100g slaniny
40g masla
1/2-1 zväzok bielej špargle
150ml kyslej smotany
2 vajcia
100g syru výraznejšej chuti
100g tvarohu
soľ
mleté čierne korenie
štipka muškátového oriešku
Francúzska zmes Žanet
bylinky podľa chuti
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Francúzska zmes Žanet nakúpite tu
Francúzske bylinky nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Rozvaľkáte lístkové cesto a vyložíte ním formu na pečenie. (forma na koláč s priemerom 25cm)
2Pripravíte si náplň. Špargľu si očistíte a nakrájajte na približne 5cm dlhé obdlžníky, drevnaté konce vyhodíte. Do misy vložíte pripravenú špargľu, rozšľahané vajce, maslo, kyslú smotanu, tvaroh, nastrúhaný syr, bylinky a korenie. Všetko dôkladne zmiešajte, aby vám vznikla jednotná hmota.
3Náplň vložíte do pripravenej formy s cestom. Pozor, náplň pri pečení zväčší objem, preto naplňte približne 1cm pod okraj formy. Na vrch naskladajte slaninu so špargľou.
4Vložíte do predhriatej rúry na 220°C, potom zoslabíte na 190°C. Pečiete, kým sa na povrchu neobjavia svetlohnedé škvrny a náplň koláča bude pevná, okolo 25-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
Náš tip: Výborný je tiež s našími Talianskými bylinkami
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.