Recepty

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

počet osôb
5

čas prípravy
20 min. príprava
2 hod. kysnutie
20 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

400 g hladkej múky
260 g škvarkov
1 kocka droždia
1 a ½ lyžice sadla
2 žĺtky
2 lyžičky soli
2 štipky cukru
180 ml mlieka
rasca na posypanie

Rasca česká celá nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Najprv si pripravte kvások. Do misky dajte 2 lyžice teplého mlieka (keď do neho dáte prst, malo by byť tak akurát), rozdrobte do neho droždie, pridajte cukor a lyžicu hladkej múky. Suroviny premiešajte a nechajte cca 15 minút odležať, aby vzišiel kvások.

2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, mlieko, žĺtky, sadlo a soľ. Časť škvarkov (asi 60 g) nakrájajte na kúsky, zvyšok rozmixujte a všetko pridajte do zmesi. Poriadne premiešajte a vypracujte cesto. Na teplom mieste ho nechajte asi hodinu a pól kynúť.

3Akonáhle cesto nakysne, dajte ho na múkou poprášenú dosku a vyváľajte ho tak, aby malo na výšku približne 1,5 cm. Z takto pripraveného cesta potom vykrajujte pomocou pohára kolieska a rozprestrite ich na plech vyložený papierom na pečenie.

4Pagáče prejdite radielkom či vidličkou do mriežky, potrite ich vajíčkom a posypte rascou (môžete na ne dať čokoľvek, čo máte radi- sezamové semienka, mak, atď.). Nechajte ešte asi 15 minút kysnúť a následne pečte cca 20 minút na 180 °C do zlata.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká celá
Všetky recepty s korením Rasca česká mletá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie