Recepty

Škótske vajcia

Vejce v mletém masu

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
20 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

600 g mletého mäsa
4 vajcia
2 strúčiky cesnaku alebo 2 ČL sušeného
strúhanka
rozmarín
soľ
čierne mleté korenie

Rozmarín celý nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte vajcia na tvrdo, potom ich schlaďte a olúpte.

2Ďalej si pripravte mäsovú zmes. Mleté mäso zmiešajte s nastrúhaným cesnakom, soľou a korením.

3Mäsovú zmes si rozdeľte na 4 diely, z ktorých si urobte placky. Pre lepšiu manipuláciu si namočte ruky.

4Do placiek zabaľte uvarené vajcia a dôkladne uhlaďte, tak aby všetko držalo pohromade.

5Zmiešajte strúhanku s nakrájaným rozmarínom a vajce v nej obaľte.

6Položte na plech alebo do zapekacích misek a nakoniec pokvapkajte olivovým olejom.

7Pečte 20 minút na 200°C. Behom pečenia potierajte olejom.

Odporúčame: podávajte so zemiakovou kašou a obľúbeným šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rozmarín celý
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Cesnak mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie