Recepty

Škoricové slimáky Kanellbullar

Skořicoví šneci Kanellbullar

čas prípravy
30 min. príprava
2 hodiny Kysnutie
20 minut Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Cesto
75 g rozpusteného masla
45 g kryštálového cukru
štipka soli
1 lyžička kardamónu
250 ml plnotučného mlieka
20 g čerstvého droždia
cca 370 g hladkej múky

Náplň
75 g masla
45 g kryštálového cukru
1 kopcovitá lyžica škorice
1/2 lyžičky kardamónu

Poleva
4 lyžice práškového cukru
1 lyžica hustého bieleho gréckeho jogurtu
pár kvapiek dobrého rumu
1 lyžička citrónovej šťavy

Škorica mletá nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo veľkej mise zmiešajte maslo, soľ, cukor a kardamón.

2Mlieko ohrejte, aby bolo vlažné, rozdrobte do neho droždie a miešajte kým sa nerozpustí. Potom mlieko vlejte do tekutej zmesi.

3Postupne pridávajte múku a vypracujte do mierne lepivého cesta. Pridávajte ale naozaj postupne, každá múka saje inak a cesto by nemalo byť suché, malo by sa trochu lepiť ešte na steny misy. Prikryjte misu utierkou a nechajte v teple kysnúť asi hodinu, až 2(V tejto fáze môžete zvoliť, že proces prerušíte, cesto dáte kysúť do chladničky a dokončíte slimáky ďalší deň. V takom prípade ale použijte len 2/3 droždia z receptu.)

4Pripravte si náplň. Zmiešajte všetky suroviny a nechajte asi 1/2 hodiny odstáť, aby maslo trochu stuhlo a dobre sa roztieralo.

5Z cesta vyvaľkajte plát veľký cca 50x35 cm a rozotrite naňho náplň.

6Zatočte do rolády a nakrájajte na slimákov asi 3,5 - 4cm širokých.

7Tortovú formu s priemerom 24cm vyložte papierom na pečenie a naukladajte do nej slimákov. Budú dosť ďaleko od seba, ale nakysnú. Prikryjte ich utierkou a nechajte v teple ešte asi hodinu kysnúť.

8Rúru rozohrejte na 200°C a pečte asi 20 minút. Slimáky by mali byť krásne zlaté na povrchu, ale špajla z nich musí vyjsť suchá a čistá.

9Slimáky nechajte minimálne 1/2 hodinu vychladnúť. Medzitým si vyrobte polevu.

10Všetky suroviny na polevu vymiešajte do hladkej pasty. Pokiaľ chcete polevu hustejšiu, pridajte cukor. 

11Vychladnuté slimáky polejte a nechajte úplne vychladnúť. 

Potom si už len pochutnávajte! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Kardamóm mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie