600 g zemiakov
1 vajce
250 g hrubej múky + troška na pomúčenie
mak
práškový cukor
rozpustené maslo
1Do hrnca dajte variť vodu, zemiaky uvarte v šupke. Akonáhle budú uvarené, sceďte ich a nechajte vychladnúť.
2Vychladnuté zemiaky oloúpte a nastrúhajte najemno.
3K nastrúhaným zemiakom pridajte múku, vajce a soľ. Vypracujte nelepivé cesto.
4Z pripraveného cesta urobte malé šúľance a dajte ich variť do vriacej osolenej vody asi na 7 minút.
5Hotové šúľance posypte makom, práškovým cukrom a polejte rozpusteným maslom.
Tip: Pokiaľ chcete skúsiť aj inú variantu, opečte na masti strúhanku so štipkou soli a premiešajte so šúľancami. Aj táto "nemaková" verzia je veľmi dobrá! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.