1,5 kg hovädzieho stehna
2 balíčky mrazenej zeleninovej zmesi na sviečkovú
3 stredné cibule
1 ČL korenia DIVOČINA
1 ČL korenia SVIEČKOVÁ NA SMOTANE
1/2 ČL KORENIA DO MÚČNIKOV
1 pohár šípkového lekváru alebo pretlaku
maslo
300 ml červeného vína
slanina
soľ
cukor na dosladenie
hovädzí vývar cca 500 ml
Zverina nakúpite tu
Sviečková & Na smotane nakúpite tu
Korenie do múčnikov nakúpite tu
DEŇ PRVÝ
1Mäso zbavte blán a prebytočného tuku. Slaninu nakrájajte asi na centimetrové pásiky a prešpikujte nimi mäso. Mäso osoľte (použite za hrsť soli) a votrite do neho korenie DIVOČINA.
2Cibuľu nasekajte nahrubo, vložte do pekáča a premiešajte so zeleninou. Mäso vložte do pekáča, prekryte zeleninou, zalejte 200 ml červeného vína a nechajte odpočinúť.
DEŇ DRUHÝ
1Zohrejte panvicu, mäso sprudka zatiahnite zo všetkých strán a vložte späť do pekáča.
2Medzitým v hrnci na kúsku masla začnite restovať zeleninu dozlata. Následne pridajte šípkový lekvár alebo pretlak, víno z pekáča a zvyšných 100 ml vína, korenie SVIEČKOVÁ NA SMOTANE a KORENIE DO MÚČNIKOV.
3Orestovanú zeleninu poukladajte na mäso v pekáči a prilejte hrnček vody. Následne priklopte viečkom a duste v rúre pri teplote 140 °C domäkka. Môžete ho nechať piecť pokojne aj 5 hodín.
4Keď mäso zmäkne, pečenú zeleninu vložte späť do hrnca. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom úplne dohladka a rozrieďte hovädzím vývarom na požadovanú hustotu omáčky.
5Omáčku priveďte k varu, následne odstavte a nechajte ešte niekoľko minút odstáť. Opäť dochuťte pomocou soli a cukru.
6Mäso nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou a domácimi slaninovými knedličkami.
SLANINOVÉ KNEDLIČKY TU!
TIP: omáčka chutí lepšie, ak ju necháte odležať do druhého dňa.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.