Recepty

Šípková omáčka s hovädzím mäsom

Šípková omáčka s hovězím masem

počet osôb
6

čas prípravy
20 min. príprava
5 hod. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

1,5 kg hovädzieho stehna
2 balíčky mrazenej zeleninovej zmesi na sviečkovú
3 stredné cibule
1 ČL korenia DIVOČINA
1 ČL korenia SVIEČKOVÁ NA SMOTANE
1/2 ČL KORENIA DO MÚČNIKOV
1 pohár šípkového lekváru alebo pretlaku
maslo
300 ml červeného vína
slanina
soľ
cukor na dosladenie
hovädzí vývar cca 500 ml

Zverina nakúpite tu
Sviečková & Na smotane nakúpite tu
Korenie do múčnikov nakúpite tu

Postup prípravy

DEŇ PRVÝ

1Mäso zbavte blán a prebytočného tuku. Slaninu nakrájajte asi na centimetrové pásiky a prešpikujte nimi mäso. Mäso osoľte (použite za hrsť soli) a votrite do neho korenie DIVOČINA.

2Cibuľu nasekajte nahrubo, vložte do pekáča a premiešajte so zeleninou. Mäso vložte do pekáča, prekryte zeleninou, zalejte 200 ml červeného vína a nechajte odpočinúť.

DEŇ DRUHÝ

1Zohrejte panvicu, mäso sprudka zatiahnite zo všetkých strán a vložte späť do pekáča.  

2Medzitým v hrnci na kúsku masla začnite restovať zeleninu dozlata. Následne pridajte šípkový lekvár alebo pretlak, víno z pekáča a zvyšných 100 ml vína, korenie SVIEČKOVÁ NA SMOTANE a KORENIE DO MÚČNIKOV.

3Orestovanú zeleninu poukladajte na mäso v pekáči a prilejte hrnček vody. Následne priklopte viečkom a duste v rúre pri teplote 140 °C domäkka. Môžete ho nechať piecť pokojne aj 5 hodín.  

4Keď mäso zmäkne, pečenú zeleninu vložte späť do hrnca. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom úplne dohladka a rozrieďte hovädzím vývarom na požadovanú hustotu omáčky. 

5Omáčku priveďte k varu, následne odstavte a nechajte ešte niekoľko minút odstáť. Opäť dochuťte pomocou soli a cukru. 

6Mäso nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou a domácimi slaninovými knedličkami. 

SLANINOVÉ KNEDLIČKY TU!

TIP: omáčka chutí lepšie, ak ju necháte odležať do druhého dňa. 

Dobrú chuť :) 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zverina
Všetky recepty s korením Sviečková & Na smotane
Všetky recepty s korením Korenie do múčnikov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie