1 ks rímskeho šalátu (cca 300 g) kúsky
Dresing:
2 kopcovité PL majonézy
2 ČL kremžskej horčice
1 PL nastrúhaného parmezánu
1 PL citrónovej šťavy
1 väčší strúčik cesnaku (prelisovať)
štipka soli
5 PL studenej vody
Mäso:
300 g kuracích pŕs
HRÁŠKOVÉ KORENIE
soľ
olivový olej na vyprážanie
Krutóny:
2 plátky toastového chleba
CESNAK GRANULOVANÝ
soľ
maslo na opečenie
parmezán na dozdobenie
1Pripravte si dresing. Do menšej misky dajte všetky ingrediencie a dobre premiešajte.
2Z rímskeho šalátu odkrojte hlúb. Jednotlivé listy umyjte studenou vodou, nakrájajte ich na menšie kúsky a dajte do veľkej misy.
3Kuracie prsia očistite od blán, pozdĺžne rozkrojte, osoľte a okoreňte HRÁŠKOVÝM KORENÍM. Rozpálte panvicu a na olivovom oleji ich orestujte z oboch strán dozlatista. Hotové mäso dajte bokom.
5Pripravte krutóny. Toastový chlieb nakrájajte na malé kocky. Na panvicu dajte kúsok masla (cca 1 PL), nechajte ho rozpustiť a nasypte na neho kocky chleba. Osoľte a posypte GRANULOVANÝM CESNAKOM. Jemne miešajte a restujte, kým nemajú krutóny zlatú farbu. Akonáhle sú hotové, odstavte z plameňa.
6Nakrájané listy rímského šalátu zalejte pripraveným dresingom, opatrne premiešajte a dajte do hlbších tanierov. Posypte krutónmi, hoblinkami parmezánu a pridajte kuracie prsia nakrájané na plátky.
Dobrú chuť. :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.