Recepty

Šafránové risotto

 Šafránové risotto

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

200g ryže na risotto ako Carnaroli, Arborio, Vialone a pod.
2 na drobno nakrájané šalotky
1 lyžice rastlinného oleja
väčšiu štipku šafránu
150ml dobrého suchého bieleho vína
soľ, čierne korenie
60g masla
1 lyžica olivového oleja
50g strúhaného parmezánu
1l zeleninového alebo kuracieho vývaru

Šafran 0,5 g nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu

Postup prípravy

1V hlbšej panvici rozohrejte olej, pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a upečte do sklovita.

2Pridajte ryžu a zo všetkých strán orestujte. Zalejte vínom a nechajte na miernom plameni pomaly odpariť. Ryžu osoľte a okoreňte. Potom ju zalejte horúcim vývarom tak, aby bola ryža ponorená, pridajte šafran a zvoľna varte, kým sa tekutina neodparí. Často risotto premiešavajte. Pridajte ďalší vývar a znovu nechajte odpariť. Čím ďalej varíte, tým menšie dávky vývaru pridávajte.

3Keď je ryža al dente a vývar odparený, dajte ju dole z ohňa a vmiešajte maslo a lyžicu olivového oleja. Nakoniec pridajte parmezán, premiešajte a ihneď servírujte.

A pokiaľ zbožňujete morské plody, šafranové risotto sa skvele hodí ku krevetám. Ani tie nieje ťažké pripraviť, stačí ich prudko opiecť na rozpálenom oleji a ozdobiť nimi výrazne žlté šafranové risotto.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Šafran 0,5 g
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb
Všetky recepty s korením Šafran 1g
Všetky recepty s korením Šafran 2 g

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie