250 g guľatozrnnej ryže
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička kardamómu
50 g cukru
800 ml kokosového mlieka (2 plechovky) alebo použite mandľové
150 ml vody
štipka soli
citrónová kôra
2 - 3 jablká
50 g hrozienok
maslo na vymazanie pekáča
strúhaný kokos na vysypanie pekáče
mletá škorica na posypanie
1Hrozienka zalejte horkou vodou a nechajte približne 15 minút odstáť.
2Ryžu prepláchnite.
3V hrnci ohrejte kokosové mlieko. Pridajte cukor, škoricu, kardamóm a štipku soli.
4Pridajte prepláchnutú ryžu a priveďte k varu.
5Za stáleho miešania varte ryžu s mliekom 25 minút do hustej kaše. Ryža musí byť mäkká.
6Trúbu nahrejte na 180 °C a prichystajte si pekáč. Vymažte ho maslom a vysypte kokosom.
7Sceďte namočené hrozienka a nechajte je odkvapkať.
8Jablká očistite, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky. K ryži primiešajte scedené hrozienka a nakrájané jablká.
9Zmes dajte do pekáča, zarovnajte a posypte škoricou.
10Pečte na 180 °C 45 minút.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.