Recepty

Ryžový nákyp s jablkami, škoricou a kardamómom

Rýžový nákyp s jablky, skořicí a kardamomem

počet osôb
4

čas prípravy
90 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

250 g guľatozrnnej ryže
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička kardamómu
50 g cukru
800 ml kokosového mlieka (2 plechovky) alebo použite mandľové
150 ml vody
štipka soli
citrónová kôra
2 - 3 jablká
50 g hrozienok
maslo na vymazanie pekáča
strúhaný kokos na vysypanie pekáče
mletá škorica na posypanie

Skořice mletá nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Hrozienka zalejte horkou vodou a nechajte približne 15 minút odstáť.

2Ryžu prepláchnite.

3V hrnci ohrejte kokosové mlieko. Pridajte cukor, škoricu, kardamóm a štipku soli.

4Pridajte prepláchnutú ryžu a priveďte k varu.

5Za stáleho miešania varte ryžu s mliekom 25 minút do hustej kaše. Ryža musí byť mäkká.

6Trúbu nahrejte na 180 °C a prichystajte si pekáč. Vymažte ho maslom a vysypte kokosom.

7Sceďte namočené hrozienka a nechajte je odkvapkať.

8Jablká očistite, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky. K ryži primiešajte scedené hrozienka a nakrájané jablká.

9Zmes dajte do pekáča, zarovnajte a posypte škoricou.

10Pečte na 180 °C 45 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Skořice mletá
Všetky recepty s korením Kardamóm mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie