Recepty

Ružový rebarborový cheesecake

Růžový rebarborový cheesecake

počet osôb
12

čas prípravy
60 min. príprava
90 min. Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Na rebarborový sirup:
750 g rebarbory ​​– ideálne ružovej
4 lyžice cukru
1/2 pohára vody
červené potravinárske farbivo alebo cviklovú šťavu

Na tvarohový koláč:
500 g tučného mäkkého tvarohu
250 g mascarpone
1 a 1/2 vanilkového pudingu
1/2 téglika smotany na šľahanie (30 - 36%)
3 vajcia
1/3 šálky cukru
1 lyžička vanilkového extraktu

Čokoládová poleva:
200 g bielej čokolády
100 ml smotany na šľahanie (30 - 36 %)

Na vysypanie formy:
maslo
kokosová múka

Postup prípravy

1Formu potrite maslom a bohato vysypte kokosovou múkou. Na dne nechajte silnejšiu vrstvu.

2Rebarboru ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Nalejte vodu do hrnca (nie viac ako polovicu pohára) a pridajte 4 lyžice cukru. Varte prikryté cca 40 minút.

3Po uplynutí tejto doby celý sirup dôkladne sceďte cez sitko a nechajte vychladnúť. Množstvo vody môžete taktiež znížiť dodatočným ohrevom bez pokrievky. Ak nebola vaša rebarbora sfarbená do krásne ružovej farby, môžete do sirupu pridať šťavu z červenej cvikle alebo ružové potravinárske farbivo.

4Vajcia šľahajte samostatne s 1/3 šálky cukru, kým sa nepremenia na svetlú hmotu. Do vyšľahaných vajec pridajte postupne tvaroh a mascarpone. Suroviny chvíľu šľahajte spolu, nech sa všetko prepojí. Pridajte vychladnutý rebarborový sirup, vanilkový extrakt, smotanu na šľahanie a všetko dôkladne premiešajte. Nebojte sa, hmota bude dostatočne riedka. 

5Do vysypanej tortovej formy opatrne nalejte tvarohovú zmes.

6Cheesecake pečte v rúre približne 90 minút pri 160 stupňoch. Po upečení nechajte 10 minút v uzavretej rúre. Napriek tomu, že sa vám zdá tento cheesecake veľmi "mokrý", odporúčame dať na dno rúry nejakú misku alebo hrniec (žiadne plastové úchyty, aby sa neroztopili) s vriacou vodou. Cheesecake sa pečie dlho, takže môže uprostred veľmi ľahko popraskať.

7. Poleva z bielej čokolády: smotanu dajte do hrnca a zohrejte takmer do bodu varu. Odstavte a pridajte nasekanú čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

8Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a následne schladiť v chladničke - minimálne 2 hodiny, ale najlepšie cez noc. Po vychladnutí môžete ozdobiť polevou z bielej čokolády, ovocím alebo jedlými kvetmi.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie