Recepty

Roláda so sušenými paradajkami, mozzarellou a olivami

Roláda se sušenými rajčaty, mozzarellou a olivami

počet osôb
4

čas prípravy
35 min. príprava
45 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

4 väčšie kuracie prsia
6 ks sušených paradajok (naložených v oleji)
300 g mozzarelly
vykôstkované čierne olivy
150 g na plátky nakrájanej anglickej slaniny
biele suché víno
1 lyžica masla
soľ
čierne korenie
korenie Francúzska zmes Žanet
granulovaný cesnak
korenie Davídkovo pečené kura

Francúzska zmes Žanet nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Davídkovo pečené kura nakúpite tu

Postup prípravy

1Kuracie prsia podľa potreby rozkrojte a naklepte tak, aby z nich boli čo najväčšie plátky. Alobal (alebo potravinársku fóliu) potrite olejom a naukladajte na neho mäso tak, aby sa okraje jednotlivých plátkov trošku prekrývali.

2Takto vzniknutý plát mäsa osoľte a okoreňte, pridajte granulovaný cesnak a korenie Francúzska zmes Žanet. Na okorenený plát mäsa naukladajte vedľa seba plátky anglickej slaniny, na to na plátky nakrájanú mozzarellu, olivy a sušené paradajky.

3Naplnené kuracie prsia zarolujte, zviažte a dajte do pekáča. Roládu trošku pokvapkajte olejom zo sušených paradajok, posypte korením Davídkovo pečené kura a dajte piecť do rozohriatej rúry pri teplote 200 °C.

4Keď sa mäso zatiahne, podlejte ho bielym vínom, prikryte a dajte piecť do mäkka.

5Tesne pred koncom pečenia mäso odokryte, do šťavy pridajte maslo a nechajte roládu dopiecť dozlata.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Francúzska zmes Žanet
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Davídkovo pečené kura

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie