Recepty

Cviklový quiche

Řepový quiche

počet osôb
4

čas prípravy
1 min. príprava
40 minut Pečenie
30 minut Odležanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Cesto
100g ovesných vločiek
50g mandľovej orechovej múky
50g ryžovej alebo špaldovej múky
40g ľanových semienok
2 lyžice zemiakového škrobu
1/2 lyžičky soli
80g masla alebo kokosového oleja
4 lyžice studenej vody

Náplň
250g surovej cvikly
1 lyžica kokosového oleja
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky TYMIÁNU
20 lístkov čerstvej mäty
100g baby špenátu
2 lyžice jablkového octu alebo citrónovej šťavy
2 lyžice medu
soľ
ČIERNE KORENIE MLETÉ
1 lyžička korenia FAJNOTKA

Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Všetky suché suroviny na cesto dajte do mixéra a rozmixujte do konzistencie hrubej múky.

2Pridajte maslo a mixujte, kým sa všetko spojí. Potom postupne prilejte 4 lyžice studenej vody a mixujte, až vznikne lepkavé cesto. 

3Cesto vytvraujte do gule a dajte aspoň na 30 minút odpočívať do chladničky.

4Rúru rozohrejte na 180°C a vymažte koláčovú formu s priemerom 22cm.

5Vychladnuté cesto rozbaľte. Položte do formy a rovnomerne uhlaďte, aby pokrylo dno aj steny formy. Dno cesta popichajte vidličkou a korpus dajte piecť asi na 12 minút alebo kým zozlatne a mierne sa spevní.

6Vyberte z rúry, odložte bokom a teplotu v rúre znížte na 170°C.

7Cviklu oškriabte, nastrúhajte na jemno a dajte bokom. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky, cesnak nadrobno.

8V panvici rozohrejte olej a spolu s tymiánom dajte cibuľu a cesnak do panvice. Restujte zľahka vmiešame, aby cibuľa zmäkla, ale cesnak nezhorkol. Potom odstavte szo sporáku.

9Mätu pokrájajte nahrubo a pridajte ju do panvice, rovnako ako listy špenátu. Pokvapkajte octom a medom a premiešajte ešte teplú zmes, aby listy zavadly.

10Podľa chuti osoľte a okoreňte a dajte stranou. 

11Vajce rozbite do misky, prilejte mlieko a rozšlahajte. K vaječnej zmesi pridajte zeleninu a premiešajte.

12Na dno korpusu rozprestrite cviklu a na ňu nalejte zeleninovú náplň. Na povrch rozdrobte kozí syr. Orechy nasekajte nahrubo a posypte nimi quiche. Pokvapkajte medom a dajte piecť na 30 - 45 minút.

13Quiche vyberte z rúry a pred krájaním ho nechajte trochu vychladnúť. 

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Slovenská zmes Fajnotka
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie