Cesto
100g ovesných vločiek
50g mandľovej orechovej múky
50g ryžovej alebo špaldovej múky
40g ľanových semienok
2 lyžice zemiakového škrobu
1/2 lyžičky soli
80g masla alebo kokosového oleja
4 lyžice studenej vody
Náplň
250g surovej cvikly
1 lyžica kokosového oleja
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky TYMIÁNU
20 lístkov čerstvej mäty
100g baby špenátu
2 lyžice jablkového octu alebo citrónovej šťavy
2 lyžice medu
soľ
ČIERNE KORENIE MLETÉ
1 lyžička korenia FAJNOTKA
Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Všetky suché suroviny na cesto dajte do mixéra a rozmixujte do konzistencie hrubej múky.
2Pridajte maslo a mixujte, kým sa všetko spojí. Potom postupne prilejte 4 lyžice studenej vody a mixujte, až vznikne lepkavé cesto.
3Cesto vytvraujte do gule a dajte aspoň na 30 minút odpočívať do chladničky.
4Rúru rozohrejte na 180°C a vymažte koláčovú formu s priemerom 22cm.
5Vychladnuté cesto rozbaľte. Položte do formy a rovnomerne uhlaďte, aby pokrylo dno aj steny formy. Dno cesta popichajte vidličkou a korpus dajte piecť asi na 12 minút alebo kým zozlatne a mierne sa spevní.
6Vyberte z rúry, odložte bokom a teplotu v rúre znížte na 170°C.
7Cviklu oškriabte, nastrúhajte na jemno a dajte bokom. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky, cesnak nadrobno.
8V panvici rozohrejte olej a spolu s tymiánom dajte cibuľu a cesnak do panvice. Restujte zľahka vmiešame, aby cibuľa zmäkla, ale cesnak nezhorkol. Potom odstavte szo sporáku.
9Mätu pokrájajte nahrubo a pridajte ju do panvice, rovnako ako listy špenátu. Pokvapkajte octom a medom a premiešajte ešte teplú zmes, aby listy zavadly.
10Podľa chuti osoľte a okoreňte a dajte stranou.
11Vajce rozbite do misky, prilejte mlieko a rozšlahajte. K vaječnej zmesi pridajte zeleninu a premiešajte.
12Na dno korpusu rozprestrite cviklu a na ňu nalejte zeleninovú náplň. Na povrch rozdrobte kozí syr. Orechy nasekajte nahrubo a posypte nimi quiche. Pokvapkajte medom a dajte piecť na 30 - 45 minút.
13Quiche vyberte z rúry a pred krájaním ho nechajte trochu vychladnúť.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.