✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Cviklové rizoto s gorgonzolou

 Řepové rizoto s gorgonzolou

počet osôb
2

čas prípravy
60 min. príprava
30 minut varenie cvikly

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Rizoto:
160 g ryže na rizoto (Carnaroli, Arborio...)
80 ml bieleho vína
400 ml zeleninového vývaru
100 g cvikly
45 g masla
65 g parmezánu
1 PL olivového oleja
pár kvapiek citrónovej šťavy
1 KL korenia FAJNOTKA
soľ

Omáčka:
40 ml smotany na šľahanie
80 g syra gorgonzola

Petržlenová vňať
tymian
píniové oriešky

Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Petržlenová vňať nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte cviklu domäkka. Po uvarení nechajte cviklu ochladnúť, zbavte ju šupky a rozmixujte na hladké pyré.

2Postavte na vývar (pre prácu s ním potrebujeme, aby bol vriaci) a pripravte si aj zvyšok surovín.

3Ryžu na rizoto nepreplachujte a vložte ju rovno nasucho do hrnca. Keď sa trochu zohreje, pridajte víno. Nechajte víno vyvariť a k ryži postupne pridávajte vriaci vývar. Vždy také množstvo, aby hladina tekutiny bola tesne nad ryžou. Keď sa vývar vsiakne do ryže, dopĺňajte ďalší, kým bude ryža uvarená al dente.

4Hotovú ryžu (mala by byť krásne krémová) odložte zo sporáka, primiešajte do nej zvyšok surovín na rizoto a podľa chuti dosoľte.

5Do malého hrnca nalejte smotanu a priveďte ju do varu. Do horúcej smotany vložte gorgonzolu a postupne, za stáleho miešania, rozpusťte na hladkú omáčku. 

6Píniové oriešky krátko opražte nasucho na panvici a servírujte rizoto posypané petržlenovou vňaťou, tymianom a orieškami.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Slovenská zmes Fajnotka
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Petržlenová vňať

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie