Těsto:
170 g hladkej múky
1 PL krupicového cukru
štipka soli
120 g studeného masla
2 PL vody
Náplň:
450 g rebarbory
250 g jahôd
200 g krupicového cukru
3 PL Bourbonu, whiskey alebo rumu
1 kopcovitá PL hladkej múky
1 VANILKOVÝ STRUK
Mrvenička:
200 g polohrubej múky
200 g trstinového cukru
125 g masla
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Rúru rozohrejte na 170 °C.
CESTO
1Múku preosejte do misy. Pridajte cukor, soľ a premiešajte. Maslo nakrájajte na kocky a pridajte ho k suchým ingredienciám. Pridajte vodu a vypracujte hladké cesto. Pracujte rýchlo, aby sa príliš neoteplilo. Pokiaľ by sa nechcelo dostatočne spojiť, pridajte viac vody.
2Cesto položte na papier na pečenie, cez cesto dajte druhý papier na pečenie a vyvaľkajte ho tak, aby sa vmestilo do formy s priemerom 28 cm (na spodnom papieri na pečenie cesto preneste do formy - takto sa vám nepotrhá).
3Formu vymastite maslom, vysypte múkou a cesto do nej presuňte. Odrežte prebytočné okraje, dno popichajte vidličkou a dajte bokom.
NÁPLŇ
1Rebarboru olúpte a nakrájajte na malej kúsky, jahody nakrájajte na štvrtiny. Zmiešajte cukor, múku a zrniečka z vanilkového struku, pridajte k ovociu a prilejte alkohol. Dobre premiešajte.
MRVENIČKA
1Maslo nakrájajte na kocky. Prisypte múku a cukor, rukami prepracujte, aby sa všetko spojilo. Prstami rozdrobte do požadovaných hrudiek.
ZOSTAVA
1Na cesto rovnomerne rozprestrite ovocnú zmes (ovocie pustí veľa šťavy, tak prípadne trochu sceďte a nedávajte všetku šťavu do koláča). Posypte mrveničkou.
2Pečte cca 60 minút dozlata.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.