Na cesto:
3 vajcia
150 g krupicového cukru
100 ml oleja
200g polohrubej múky
polovicu tvarohu
prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
6 väčších stoniek rebarbory
cukor
škoricu
Na mrveničku:
100 g masla
90 g hladkej múky
50 g práškového cukru
lyžičku mletého zázvoru
lyžičku škorice
Maslo a hrubú múku na vysypanie plechu.
1Zohrejte rúru na teplotu 180°C. Potrite plech maslom a vysypte hrubou múkou.
2Rebarboru očistite a nakrájajte na malé kocky.
3Vajcia, krupicový cukor a olej spolu vyšľahajte do nadýchanej peny. Pridajte preosiatú múku s práškom do pečiva, tvaroh s kakaom a vymiešajte na hladké, polotekuté cesto. Ak by sa vám cesto zdalo veľmi husté, pridajte trošku mlieka.
4Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejte cesto a posypte ho nakrájanou rebarborou. Tú následne zvrchu posypte cukrom, aby nebola priveľmi kyslá a škoricou, aby krásne voňala.
5Z hladkej múky, cukru, masla, zázvoru a škorice si vyrobte mrveničku, ktorou posypte pripravený koláč.
6Pečte asi 40 minút dovtedy, kým sa mrvenička nesfarbí krásne do ružova.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.