Recepty

Rebarborový koláč

Rebarborová buchta

počet osôb
1

čas prípravy
1 min. príprava
40 minut pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Na cesto:
3 vajcia
150 g krupicového cukru
100 ml oleja
200g polohrubej múky
polovicu tvarohu
prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
6 väčších stoniek rebarbory
cukor
škoricu

Na mrveničku:
100 g masla
90 g hladkej múky
50 g práškového cukru
lyžičku mletého zázvoru
lyžičku škorice

Maslo a hrubú múku na vysypanie plechu.

Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Zohrejte rúru na teplotu 180°C. Potrite plech maslom a vysypte hrubou múkou.

2Rebarboru očistite a nakrájajte na malé kocky.

3Vajcia, krupicový cukor a olej spolu vyšľahajte do nadýchanej peny. Pridajte preosiatú múku s práškom do pečiva, tvaroh s kakaom a vymiešajte na hladké, polotekuté cesto. Ak by sa vám cesto zdalo veľmi husté, pridajte trošku mlieka. 

4Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejte cesto a posypte ho nakrájanou rebarborou. Tú následne zvrchu posypte cukrom, aby nebola priveľmi kyslá a škoricou, aby krásne voňala. 

5Z hladkej múky, cukru, masla, zázvoru a škorice si vyrobte mrveničku, ktorou posypte pripravený koláč.

6Pečte asi 40 minút dovtedy, kým sa mrvenička nesfarbí krásne do ružova.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Zázvor mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie