2 - 3 veľké stonky rebarbory
5 vrchovatých lyžíc paradajkového pretlaku
3 lyžice sójovej omáčky
1 červená cibuľa
3 - 4 lyžice jablkového octu
5 lyžíc medu
1 lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička údenej mletej papriky
štipka korenia Harissa
štipka korenia Garlic Pepper
štipka mletej škorice
soľ podľa chuti
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Harissa nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
1Stonky rebarbory očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte na drobno.
2Všetky suroviny vložte do hlbšej panvice a priveďte k varu. Znížte teplotu a za občasného miešania nechajte pomaly bublaťcca 20 minút.
3V momente, keď rebarbora zmäkne, stiahnite panvicu zo šporáku a zmes rozmixujte tyčovým mixérom do požadovanej konzistencie. Podľa chuti prípadne dochuťte.
4Omáčku nechajte vychladnúť, prelejte do čistej sklenenej nádoby a riadne uzavrite. Takto ju môžete skladovať v chladničke asi týždeň.
Z tohoto množstva surovín budete mať cca 1 stredne veľký zavárací pohár.
TIP: ak sa vám zdá omáčka príliš sladká, pridajte trošku jablkového octu. Ak je naopak priveľmi kyslá, doslaďte ju medom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.