Recepty

Rebarborová BBQ omáčka

Rebarborová BBQ omáčka

čas prípravy
10 min. príprava
20 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

2 - 3 veľké stonky rebarbory
5 vrchovatých lyžíc paradajkového pretlaku
3 lyžice sójovej omáčky
1 červená cibuľa
3 - 4 lyžice jablkového octu
5 lyžíc medu
1 lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička údenej mletej papriky
štipka korenia Harissa
štipka korenia Garlic Pepper
štipka mletej škorice
soľ podľa chuti

Cesnak granulovaný nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Harissa nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Stonky rebarbory očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte na drobno.

2Všetky suroviny vložte do hlbšej panvice a priveďte k varu. Znížte teplotu a za občasného miešania nechajte pomaly bublaťcca 20 minút.

3V momente, keď rebarbora zmäkne, stiahnite panvicu zo šporáku a zmes rozmixujte tyčovým mixérom do požadovanej konzistencie. Podľa chuti prípadne dochuťte.

4Omáčku nechajte vychladnúť, prelejte do čistej sklenenej nádoby a riadne uzavrite. Takto ju môžete skladovať v chladničke asi týždeň.

Z tohoto množstva surovín budete mať cca 1 stredne veľký zavárací pohár.

TIP: ak sa vám zdá omáčka príliš sladká, pridajte trošku jablkového octu. Ak je naopak priveľmi kyslá, doslaďte ju medom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Harissa
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie