Recepty

Paradajková s plnenou kápiou a zemiakmi

Rajská s plněnou kapií a bramborem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

Plnená kápia:
1/2 kg bravčového mletého mäsa
8 ks papriky kápie
1 cibuľa
2 PL ryže
maslo
3 ČL korenia MAĎARSKO
1 vajce
soľ

Omáčka:
1 cibuľa
1 mrkva
1 kápia
1/2 kg olúpaných paradajok alebo rovnaké množstvo pretlaku
maslo
1 ČL korenie RAJSKÁ
soľ
cukor

Maďarsko nakúpite tu
Rajská nakúpite tu

Postup prípravy

1Kápie opatrne zbavte jadier a semienok. Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte ju s  ryžou,mletým mäsom, soľou, 3 PL vody a korením Maďarsko.

2Kápie mäsovou zmesou opatrne naplňte a prudko ich opečte na horúcej panvici s kvapkou oleja a dajte bokom. Týmto krokom docielite silnejšiu chuť kápií.

3Na rovnakej panvici orestujte na masle na drobno nasekanú cibuľu, mrkvu a jednu kápiu. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky zbavené šupky. Tí lenivejší môžu použiť pardajkový pretlak. Do základu omáčky dajte 1 ČL korenia RAJSKÁ a  podlejte 2 hrnčekmi vody.

4Do hrnca naukladajte plnené papriky, prelejte základom omáčky, priklopte vrchnákom a nechajte pomaly vrieť cca 40 minút. Môžete ešte trochu podlievať.

5Kápie z hrnca vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, zjemnite maslom, doslaďte cukrom podľa chuti a ešte pár minút povarte.

6Podávajte so zemiakmi.

Toto je môj vlastný recept na paradajkovú s nádychom maďarskej kuchyne. Sladká kápia urobí oproti tradičnej paradajkovej omáčke úplne iný podtón chuti. Táto varianta "Paradajkovej inak" je veľmi zaujímavá pre každého kto rád experimentuje. Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Rajská

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie