Plnená kápia:
1/2 kg bravčového mletého mäsa
8 ks papriky kápie
1 cibuľa
2 PL ryže
maslo
3 ČL korenia MAĎARSKO
1 vajce
soľ
Omáčka:
1 cibuľa
1 mrkva
1 kápia
1/2 kg olúpaných paradajok alebo rovnaké množstvo pretlaku
maslo
1 ČL korenie RAJSKÁ
soľ
cukor
1Kápie opatrne zbavte jadier a semienok. Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte ju s ryžou,mletým mäsom, soľou, 3 PL vody a korením Maďarsko.
2Kápie mäsovou zmesou opatrne naplňte a prudko ich opečte na horúcej panvici s kvapkou oleja a dajte bokom. Týmto krokom docielite silnejšiu chuť kápií.
3Na rovnakej panvici orestujte na masle na drobno nasekanú cibuľu, mrkvu a jednu kápiu. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky zbavené šupky. Tí lenivejší môžu použiť pardajkový pretlak. Do základu omáčky dajte 1 ČL korenia RAJSKÁ a podlejte 2 hrnčekmi vody.
4Do hrnca naukladajte plnené papriky, prelejte základom omáčky, priklopte vrchnákom a nechajte pomaly vrieť cca 40 minút. Môžete ešte trochu podlievať.
5Kápie z hrnca vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, zjemnite maslom, doslaďte cukrom podľa chuti a ešte pár minút povarte.
6Podávajte so zemiakmi.
Toto je môj vlastný recept na paradajkovú s nádychom maďarskej kuchyne. Sladká kápia urobí oproti tradičnej paradajkovej omáčke úplne iný podtón chuti. Táto varianta "Paradajkovej inak" je veľmi zaujímavá pre každého kto rád experimentuje. Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.