Korpus:
175 g ražnej múky
100 g studeného masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1 - 2 lyžice ľadovej vody podľa potreby
Náplň:
300 - 400 g cherry a oranžových paradajok
250 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
50 g strúhaného parmezánu
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čerstvo namletého korenia do mlynčeka ALEBO korenie troch farieb
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
pár lístkov bazalky na servírovanie
Rozmarín drvený nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
1V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.
2Rúru rozohrejte na 175°C. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.
3Náplň: V miske zmiešajte smotanu, vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie, rozmarín a metličkou všetko rozšľahajte.
4Cherry paradajky nakrájajte na polovice, niektoré však nechajte celé. Rozložte ich do formy a zalejte vaječnou zmesou.
5Pečte 35 - 45 minút, kým nebude koláč na povrchu zlatý. Pred krájaním ho nechajte vychladnúť a ozdobte niekoľkými lístkami bazalky.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.