Recepty

Pomaly pečené bravčové rebrá s čerešňovou glazúrou

Pomalu pečená vepřová žebra s třešňovou glazurou

počet osôb
6

čas prípravy
5 min. príprava
1 den naloženie
4 hodiny pomalé pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

3 kg vyšších bravčových rebier
2 PL našej novinky KOLENÁ, REBRÁ
1PL korenia VEGE-RAJČÁTKA
2 dcl desaťs1tupňového piva
1 plechovka ochuteného višňového alebo čerešňového nealkoholického piva
soľ

Kolená, rebrá nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu

Postup prípravy

1Rebrá osušte, votrite do nich soľ a korenie, dajte na plech alebo do pekáča. Nechajte v chlade odležať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

2Rúru rozohrejte na 140 stupňov, rebrá podlejte desaťstupňovým pivom, priklopte vrchnákom alebo alobalom a pečte do mäkka. Budú to minimálne 4 hodiny.

3Do malého hrnca alebo panvice odlejte polovicu výpeku, prilejte celé ochutené pivo, korenie VEGE-RAJČÁTKA a redukujte kým nezvnikne hustá glazúra. Tou potom rebrá potierajte. V túto chvíľu, už pečte len na horúcom vzduchu  s grilom kým nezozlatnú.

4Upečené rebrá dajte na dosku alebo na taniere a nechajte ich ešte niekoľko minút odpočinúť. Prelejte ich výpekom a podávajte s čerstvým chlebom, kyslou uhorkou, horčicou a chrenom.

Jednoduché a geniálne. Bohužiaľ, vám už iné pečené rebrá v reštauráciách, chutiť nebudú.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty ZDIEĽAJTE. Ďakujeme Davídci


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kolená, rebrá
Všetky recepty s korením Vege - paradajky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie