2 zadné či predné kolená
2 lyžice zmesi Kolená, Rebrá alebo zmesi Farmárska zmes Brezina
1 lyžičky korenia Vege-rajčátka
2 dcl desaťstupňového piva
soľ
Kolená, rebrá nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
Farmárska zmes BREZINA nakúpite tu
1Kolená nasoľte, votrite do nich korenie (Kolená, žebrá alebo Farmárska zmes Brezina), vložte do pekáča, a nechajte v chlade najlepšie 48 hodín.
2Rúru zahrejte na 120°C. Kolená v pekáči podlejte pivom priklopte vrchnákom a pečte kým nebude koleno mäkké. Bude to trvať minimálne 6 hodín- záleží na ich veľkosti. Preto kolená pečiem zásadne cez noc.
3Do malého hrnca alebo panvice odlejte polovicu výpeku, pridajte korenie Vege-rajčátka a redukujte kým nevznikne hustejšia glazúra. Tou potom kolená potierajte. V túto chvíľu ich už pečte len na horúcom vzduchu s grilom kým nechytia zlatú farbu.
4Upečené kolená dajte na dosku alebo taniere a nechajte ich ešte niekoľko minút odpočinúť.
5Prelejte ich výpekom a podávajte s čerstvým chlebom, kyslou uhorkou, horčicou a chrenom.
Jednoduché a geniálne. Bohužiaľ vám už, ale iné pečené kolená v reštauráciách chutiť nebudú.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty ZDIEĽAJTE. Ďakujeme Davídci
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.