1 menšia tekvica hokkaido
olivový olej
soľ
2 ČL KARI THAJSKO
čierne mleté korenie dle chuti
2 cibuľe
3 menšie zemiaky
kelímek šlahačkovej nebo mandlovej smotany
1Tekvicu rozkrojte a vyberte z nej jadierka. Dužinu aj so šupkou nakrájajte na cca 3 cm kocky. Vložte do pekáča, osoľte, pridajte korenie, pokvapkajte olivovým olejom a pečte 20 minút v rúre rozohriatej na 180 °C.
2Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte samostatne v hrnci.
3Cibuľu nakrájajte na kocky a restujte do sklovita. Keď sú zemiaky a hokkaido mäkke, pridajte ich k cibuli, zalejte vodou a nechajte zovrieť.
4Po zovretí polievku rozmixujte ponorným mixérom a pridajte sladkú alebo mandlovú smotanu.
Polievku podávajte s tekvicovými semienkami alebo opečeným chlebom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.