Pusinky:
4 bielka
300g cukru múčka
Vanilkový krém:
75 ml mlieka
50 ml smotany na šľahanie
1 lyžice hladkej múky
1 lyžička kukuričného škrobu
2 žĺtka
1 lyžica krupicového cukru
Pusinky
150 g čerstvých jahôd
1 lyžice + 1 lyžička múčkového cukru
Balzamikový ocot
120 ml smotany na šľahanie
1Vyšľajte sneh a po častiach, za stáleho šľahania, pridávajte cukor, až bude sneh lesklý a pevný. Na maslom vymazanom plechu tvorte zdobiacim sáčkom, alebo lyžičkou pusinky. Tie potom pečte, alebo skôr sušte, pri teplote 100 - 150 °C asi 15 minút, potom stlmte asi na 50 °C a ešte asi 10 minút sušte. Tým, že teplotu znížite, docielite toho, že pusinky zostanú krásne biele.
2. V malom hrnci ohrejte mlieko a smotanu. Nenechajte ich ale prísť k varu!
3Medzitým, než sa smotana ohreje, vyšľahajte v mise žĺtka s cukrom do hladkej peny. Potom do nich presejte cez síto lyžicu hladkej múky, kukuričný škrob a znovu prešľahajte.
4Prehriate mlieko so smotanou vlievajte po častiach do žĺtkovej zmesi a dôkladne premiešajte. Hladkú zmes vlejte späť do hrnca a priveďte k varu. Povarte 2 - 3 minúty do hustej pudingovej konzistencie, presuňte do misy a nechajte vychladnúť aspoň na izbovú teplotu.
5Jahody nakrájajte na štvrťky, posypte lyžičkou cukru a pokvapkajte balzamikom. Všetko premiešajte, presuňte na panvicu a orestujte, až jahody krásne zmäknú a vytvorí sa omáčka.
6Do poriadne vychladenej smotany na šľahanie pridajte cukor a vyšľahajte šľahačku, ktorú vmiešate do pudingového základu na krém.
7Do pohárov dajte na dno pár kúskov jahôd aj s trochou omáčky, zasypte nalámanými pusinkami a prelejte trochou krému. Rovnaký postup opakujte a tvorte poschodia poháru až do plna pohára. Posledná vrstva budú pusinky. Dozdobte jahôdkou a užijte si romantický večer!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.