500g mletého hovädzieho mäsa
3 žemle na burger (buď kvalitné z nejakej pekárne alebo si ich upečte doma podľa nášho receptu)
4 vajcia
štipka chilli
6 plátkov slaniny
pár listov šalátu
1 - 2 paradajky
menšia červená cibuľa
dobrú omáčku (buď smoke majonézu alebo barbecue)
niekoľko plátkov cheddaru
Čierne korenie, soľ
troška oleja na vyprážanie
maslo na vyprážanie
1Mäso v mise dobre okoreňte a trochu osoľte (nebojte sa maličký kúsok ochutnať, či je dobre ochutené), pridajte jedno vajíčko a rukami premiešajte.
2Rozdeľte mäso a utlačte z nich jednotlivé "burgre" (nebojte sa mäso poriadne stlačiť, aby sa potom nerozpadalo).
3Na jednej panvici opečte dochrumkava plátky slaninky a dajte bokom. Na tej istej (aj s masťou zo slaninky, prípadne pridajte trochu masla) upečte z vajec volské oká. Vajce trochu osoľte a posypte štipkou caynského chilli. Opäť dajte vajcia bokom.
4Žemle pozdĺžne rozrežte a tesne pred podávaním ich trochu z vnútorných strán opečte na panvici po vajíčkach dochrumkava.
5Na inej panvici rozpálte trochu oleja a upečte na nej mäso na burger. Nesmie na panvici zostať príliš dlho, inak by bolo vysušené, my potrebujeme aby uprostred zostalo krásne ružové. Vždy záleží na hrúbke mäsa a teplote plameňa.
6Šalát umyjte a natrhajte na potrebnú veľkosť. Paradajky umyjte a nakrájajte na plátky. Cibuľku oloúpte a nakrájajte na polkolieska.
7Potom stačí už len ukladať. Žemla na ňu dresing, mäso, plátky cheddaru, šalát, paradajka, cibuľka, volské oko, slaninka a priklopte žemlou. Pre lepšiu manipuláciu môžete burger prepichnúť špajlou alebo špáradlom.
Tak do toho! Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.