Recepty

Farmárský burger

 Farmářský burger

počet osôb
3

čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

500g mletého hovädzieho mäsa
3 žemle na burger (buď kvalitné z nejakej pekárne alebo si ich upečte doma podľa nášho receptu)
4 vajcia
štipka chilli
6 plátkov slaniny
pár listov šalátu
1 - 2 paradajky
menšia červená cibuľa
dobrú omáčku (buď smoke majonézu alebo barbecue)
niekoľko plátkov cheddaru
Čierne korenie, soľ

troška oleja na vyprážanie
maslo na vyprážanie

Chilli cayenské nakúpite tu
Amerika nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso v mise dobre okoreňte a trochu osoľte (nebojte sa maličký kúsok ochutnať, či je dobre ochutené), pridajte jedno vajíčko a rukami premiešajte.

2Rozdeľte mäso a utlačte z nich jednotlivé "burgre" (nebojte sa mäso poriadne stlačiť, aby sa potom nerozpadalo).

3Na jednej panvici opečte dochrumkava plátky slaninky a dajte bokom. Na tej istej (aj s masťou zo slaninky, prípadne pridajte trochu masla) upečte z vajec volské oká. Vajce trochu osoľte a posypte štipkou caynského chilli. Opäť dajte vajcia bokom.

4Žemle pozdĺžne rozrežte a tesne pred podávaním ich trochu z vnútorných strán opečte na panvici po vajíčkach dochrumkava.

5Na inej panvici rozpálte trochu oleja a upečte na nej mäso na burger. Nesmie na panvici zostať príliš dlho, inak by bolo vysušené, my potrebujeme aby uprostred zostalo krásne ružové. Vždy záleží na hrúbke mäsa a teplote plameňa.

6Šalát umyjte a natrhajte na potrebnú veľkosť. Paradajky umyjte a nakrájajte na plátky. Cibuľku oloúpte a nakrájajte na polkolieska.

7Potom stačí už len ukladať. Žemla na ňu dresing, mäso, plátky cheddaru, šalát, paradajka, cibuľka, volské oko, slaninka a priklopte žemlou. Pre lepšiu manipuláciu môžete burger prepichnúť špajlou alebo špáradlom.

Tak do toho! Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Amerika

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie