500 g kyslej kapusty
700 g údených rebier
1 klobása čabajkového typu
1 cibuľa
4 zemiaky
cca 4 hríby
2 lyžice korenia Valach
masť na restovanie
soľ
1Uvarte vývar z údených rebier.
2Klobásu nakrájajte na pol kolieska, cibuľu nahrubo a všetko osmažte s korením Valach na masti. Pridajte na plátky nakrájané hríby a ešte chvíľu restujte spoločne s klobásou.
3Z kapusty vytlačte vodu, ale nevylievajte ju. Nechajte si ju v šálke, keby bolo treba polievku viac okysliť. Kapustu ochutnajte - ak je príliš kyslá, prepláchnite ju. Kapustu nakrájajte a pridajte do hrnca ku klobáse.
4Zmes premiešajte, zalejte údeným vývarom a varte kým nie je kapusta mäkká. Zhruba pól hodiny.
5Medzitým oškriabte zemiaky, nakrájajte na kocky a uvarte v druhom hrnci.
6Uvarené rebrá oberte, mäso prihoďte do polievky a pridajte uvarené zemiaky.
7Dochuťte soľou, prípadne vodou z kyslej kapusty.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.