500 g mletého mäsa
1 kapustná hlávka
1 hrnček uvarenej ryže
1 vajce
1 ČL korenia MLETÉ MÄSÁ A FAŠÍRKY
1 ČL SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ PAPRIKY
soľ
1 strúčik cesnaku
1 paradajkový pretlak
Mleté mäsá a fašírky nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
1Kapustu provarte chvíľku vo vode. Nechajte vychladnúť a odoberte potrebný počet listov. Zvyšnú kapustu nakrájajte.
2Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak prelisujte.
3Vo veľkej mise zmiešajte mäso, uvarenú ryžu, cesnak, vajce, korenie MLETÉ MÄSÁ A FAŠÍRKY, PAPRIKU,soľ.
4Kapustné listy naplňte mäsovou zmesou a urobte rolky.
5Na spodok hrnca dajte časť nakrájanej kapusty. Potom poukladajte rolky a vrstvite s nakrájanou kapustou.
6V 750 ml vody si rozmiešajte pretlak, osoľte a okoreňte. Zalejte rolky v hrnci paradajkovou omáčkou až po vrch.
7Varte do mäkka. Počas varenia pozrite či netreba doliať vodu.
Každý recept na plnené kapustné listy je iný. Môžete si ho zakaždým urobiť trochu inak. Pridať cibuľu do mäsa, omáčky alebo napríklad vynechať cesnak. Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo len s chlebom. Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.