Recepty

Plnený kapustný list

Plněný zelný list

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

500 g mletého mäsa
1 kapustná hlávka
1 hrnček uvarenej ryže
1 vajce
1 ČL korenia MLETÉ MÄSÁ A FAŠÍRKY
1 ČL SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ PAPRIKY
soľ
1 strúčik cesnaku
1 paradajkový pretlak

Mleté mäsá a fašírky nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu

Postup prípravy

1Kapustu provarte chvíľku vo vode. Nechajte vychladnúť a odoberte potrebný počet listov. Zvyšnú kapustu nakrájajte.

2Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak prelisujte.

3Vo veľkej mise zmiešajte mäso, uvarenú ryžu, cesnak, vajce, korenie MLETÉ MÄSÁ A FAŠÍRKY, PAPRIKU,soľ.

4Kapustné listy naplňte mäsovou zmesou a urobte rolky.

5Na spodok hrnca dajte časť nakrájanej kapusty. Potom poukladajte rolky a vrstvite s nakrájanou kapustou.

6V 750 ml vody si rozmiešajte pretlak, osoľte a okoreňte. Zalejte rolky v hrnci paradajkovou omáčkou až po vrch.

7Varte do mäkka. Počas varenia pozrite či netreba doliať vodu.

Každý recept na plnené kapustné listy je iný. Môžete si ho zakaždým urobiť trochu inak. Pridať cibuľu do mäsa, omáčky alebo napríklad vynechať cesnak. Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo len s chlebom. Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Mleté mäsá a fašírky
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie