pol kila bravčového mletého mäsa
8 ks bielej papriky
1 cibuľa
2 PL ryže
maslo
2 ČL korenie STAROČECH
1PL sódy bikarbóny alebo 1 vajce
soľ
omáčka
1 cibuľa
1 mrkva
pol kila olúpaných paradajok alebo rovnaké množstvo pretlaku
maslo
1 ČL korenie RAJSKÁ
soľ
cukor
1Papriky opatrne zbavte jadier a semienok, Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte ju s mletým mäsom, ryžou, sódou, soľou, 3 PL vody a korením STAROČECH.
2Papriky mäsovou zmesou opatrne naplňte a prudko ich opečte na horúcej panvici s kvapkou oleja a dajte bokom. Týmto krokom docielite silnejšiu chuť paprík.
3Na rovnakej panvici orestujte na masle na drobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky zbavené šupiek. Tí lenivejší môžu použiť paradajkový pretlak.Do základu omáčky dajte 1 ČL korenia RAJSKA a podlejte hrnčekom vody.
4Do pekáča naukladajte plnené papriky, prelejte základom omáčky, priklopte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 30 minút.
5Papriky z pekáča vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, zjemnite maslom, oslaďte cukrom podľa chuti a ešte pár minút povarte s parikami.
6Podávajte so žemľovým alebo kysnutým knedlíkom prípadne s ryžou.
Kto toto jedlo miluje, nevadí mu jeho pracnosť. Ale plnená paprika patrí právom medzi klenoty tradičnej českej aj slovenskej kuchyne.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.