Sekaná:
cca 1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
1 dobrá údená klobása
1 PL novinky KOLENÁ, REBRÁ
1 ČL GARLIC PEPPER
1 cibuľa nasekaná najemno
2 vajcia + 1 vajce na potretie
2 PL strúhanky
soľ
Kapusta:
1 väčšia hlávka bielej kapusty
1 kaleráb
1 zemiak
1 lyžica masti
2 PL octu
2 PL cukru
3 stredne veľké cibule
kúsok údenej slaniny
soľ
1 ČL drvenej rasce
Kolená, rebrá nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
1Mleté mäso zmiešajte so všetkými surovinami a korením a nechajte 20 minút odpočívať.
2Z mäsovej hmoty vytvorte peknú šišku a do nej zapracujte celú klobásu tak, aby ju vôbec nebolo vidieť.
3Sekanú dajte do pekáča, podlejte hrnčekom vody, zatvorte a pečte pri 170 °C asi 80 minút.
4Potom vrchnák odklopte, potrite "sekačku" rozšľahaným vajcom a pečte asi 10 minút odkryté s programom "GRILL" alebo "TEPLÝ VZDUCH".
HLÁVKOVÁ KAPUSTA
5Z kapusty vyrežte hlúb, nakrájajte na rezance a oparte variacou vodou. Na lyžici masti orestujte na kocky nakrájanú slaninu a nahrubo nakrájanú cibuľu. Potom pridajte kapustu, rascu, soľ, ocot aj cukor, podlejte 1 dcl vody a duste do polomäkka.
6Kaleráb, zemiak a cesnak zbavte šupiek, nastrúhajte najemno a všetko vmiešajte do kapusty. Táto zmes vám bude slúžiť ako zahusťovadlo. Povarte asi 10 minút, potom vypnite a nechajte kapustu ešte 10 minút dôjsť. Môžete finálne dochutiť cukrom a octom.
Podávajte s varenými zemiakmi alebo žemľovým knedlíkom. Parádna klasika z moravskej kuchyne, rovnako dobrá ako vepřo, knedlo, zelo. Ochutnajte.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Dakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.