Recepty

🇫🇷 Plnené paradajky - tomates farcies

 Plněná rajčata - tomates farcies

počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava
40 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

4 ks veľkých paradajok
30 g masla
300 g mletého hovädzieho mäsa
300 g mletého bravčového mäsa
1 rožok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 ČL soli
0.25 ČL ČIERNEHO KORENIA
2 PL PETRŽLENOVEJ VŇATE - hladkolistá čerstvá alebo sušená
2 ČL PROVENSAL

Príloha
400 g ryže
1 ČL NESOLDÍKA













Petržlenový list nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Provensal nakúpite tu

Postup prípravy

1Očistite a osušte paradajky. Z paradajok vykrojte hornú tvrdšiu časť a pomocou lyžice odstráňte paradajkovú dužinu a odložte ju bokom. Vnútro posoľte.  

2Očistite a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Vložte ich spoločne do misky. Pridajte obidva druhy mletého mäsa, paradajkovú dužinu, nasekanú petržlenovú vňať, zmes PROVENSAL, soľ a ČIERNE KORENIE. Zmiešajte všetko dokopy, pridajte vajce a na kocky nakrájaný rožok. Opäť celú zmes premiešajte. 

3Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Paradajky naplňte zmesou a priklopte ich vrškami paradajok.  

4Naplnené paradajky poukladajte do maslom vymastenej zapekacej misky a pečte vo vyhriatej rúre cca 40 min.

Príloha:

Ryžu pripravte podľa návodu na obale. Pri varení pridajte do vody na ochutenie ryže korenie NESOLDÍK. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Petržlenový list
Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Provensal

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie