4 ks veľkých paradajok
30 g masla
300 g mletého hovädzieho mäsa
300 g mletého bravčového mäsa
1 rožok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 ČL soli
0.25 ČL ČIERNEHO KORENIA
2 PL PETRŽLENOVEJ VŇATE - hladkolistá čerstvá alebo sušená
2 ČL PROVENSAL
Príloha
400 g ryže
1 ČL NESOLDÍKA
Petržlenový list nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Provensal nakúpite tu
1Očistite a osušte paradajky. Z paradajok vykrojte hornú tvrdšiu časť a pomocou lyžice odstráňte paradajkovú dužinu a odložte ju bokom. Vnútro posoľte.
2Očistite a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Vložte ich spoločne do misky. Pridajte obidva druhy mletého mäsa, paradajkovú dužinu, nasekanú petržlenovú vňať, zmes PROVENSAL, soľ a ČIERNE KORENIE. Zmiešajte všetko dokopy, pridajte vajce a na kocky nakrájaný rožok. Opäť celú zmes premiešajte.
3Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Paradajky naplňte zmesou a priklopte ich vrškami paradajok.
4Naplnené paradajky poukladajte do maslom vymastenej zapekacej misky a pečte vo vyhriatej rúre cca 40 min.
Príloha:
Ryžu pripravte podľa návodu na obale. Pri varení pridajte do vody na ochutenie ryže korenie NESOLDÍK.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.