po 300 g mleté hovädzie, jahňacie a bravčové plece
1 väčšia cibuľa nasekaná nadrobno
1 ČL sódy bikarbóny
pol ČL CAYENSKÉHO CHILLI
1ČL GARLIC PEPPER
1 dcl sýtenej minerálnej vody
maslo
soľ
Cibuľový šalát:
2 väčšie cibule
korenie BALKÁNSKA ČUBRICA
citrón
olivový olej
soľ
pohár AJVARU
chlieb ljepinje alebo iný druh pita chlieb, prípadne domáce hranolky
Balkánska čubrica nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1Cibuľu nasekejte nadrobno, zmiešajte s mletým mäsom, korením, sódou bicarbónou a vodou. Dobre rukami premiešajte a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť.
2Cibuľu olúpte, rozpoľte, nasekajte na jemné plátky a v miske ju rozdrobte na jemno. Posoľte, pokvapkajte citrónom, olivovým olejom aá, pridajte štipku korenia BALKÁNSKÁ ČUBRICA. Všetko dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.
3Rozpáľte gril alebo panvicu. Cca z 200 g mäsa vytvorte placky. Dobre ich v ruke spracujte ,"poplácajte" a vytlačte z nich vzduch, nech sa vám pri grilovaní nerozsypú. Potrite slnečnicovým olejom, dajte na gril alebo grilovaciu panvivu a z oboch strán pečte asi 3 minúty. Potom vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť v teplom rozpustenom masle.
4Podávajte na tanieroch s cibuľovým šalátom, ajvarom, jemne grilovaným balkánskym chlebom ljepinje, pita chlebom alebo s domácimi hranolkami.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.