Recepty

Placky z červenej šošovice

Placky z červené čočky

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

300 g červenej šošovice
300 g mrkve
1 šalotka
2 jarné cibuľky
hrsť čerstvého koriandru
4 lyžice hladkej, alebo strukovinovej múky
1 strúčik cesnaku, alebo lyžička cesnaku granulovaného
1 lyžička zmesi Bulharsko
chilli cayen podľa chuti
limetková šťava podľa chuti
rastlinný olej
soľ, korenie

Rasca rímská mletá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Zátar nakúpite tu

Postup prípravy

1Šošovicu prepláchnite a dajte variť na 10-15 minút do mäkka. Sceďte, dajte bokom a nechajte vychladnúť.

2Mrkvu ošúpte a nastrúhajte nahrubo, jarnú cibuľku, šalotku a prípadne cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Na rozpálenej panvici s trochou oleja restujte mrkvu asi 5 minút. Potom k nej pridajte šalotku a počkajte, pokiaľ nezmäkne. Na poslednú minútu opekania pridajte aj jarnú cibuľku, cesnak, zmes Bulharsko a chilli. Premiešajte a pridajte k uvarenej šošovici.

3Do zmesi taktiež pridajte múku, koriander nasekaný nahrubo, soľ, korenie a limetkovú šťavu. Všetko poriadne premiešajte tyčovým mixérom, zmes ale nerozmixujte dohladka, ide o to, aby v nej zostali značné kúsky šošovice.

4Zo zmesi tvarujte placky o veľkosti karbenátkov a opekajte ich na strednom plameni na panvici s olejom do zlata a chrumkava z oboch strán.

Hotové placky podávajte s dipom, podľa vášho výberu, alebo s kyslou smotanou s korením za`atar.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Zátar

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie