3 a 1/3 hrnčeka hladkej múky
pol kocky droždia alebo 2 lyžičky sušeného droždia
1,5 hrnčeka vody
2 lyžičky soli
2-3 hrnčeky nakrájané, obľúbené prísady: šunková saláma, šampiňóny, sušené paradajky alebo olivy, pažítka, bazalka
lyžička vege rajčátka alebo boloňka
2 hrnčeky strúhaného tvrdého syru
lyžica olivového oleja
Vege - paradajky nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Boloňka nakúpite tu
1Dajte droždie do teplej (nie horúcej) vody, nechajte 3-5 minút.
2Potom pridajte múku a soľ, olivový olej a premiešajte lyžicou. Pridajte nasekané prísady a premiešajte ich s cestom. Cesto môže byť po spracovaní trochu lepkavé. V prípade, že sa vám bude zdať príliš lepkavé, pridajte múku.
3Cesto zakryjte utierkou a nechajte ho 1 hodinu kysnúť.
4Z cesta vytvarujte obdlžník a posypte strúhaným syrom.
5Zrolujte podobne ako závin a dajte zloženou stranou na plech smerom dolu. Na plechu nechajte kysnúť ešte pol hodiny.
6Pečieme na 180 stupňov po dobu 35-45 minút, pokiaľ nie je chlebík dohneda.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.