1,5 kg hovädzieho mäsa (krk, plece, nožina)
4 veľké cibule
15 dkg prerastenej slaniny
1 plechovka čierneho piva
4 lyžice sadla
1 malá plechovka rajčinového pretlaku
1 lyžice údenej papriky
1 lyžice majoránky
1 lyžice zmesi Guláš
1 lyžička zmesi Divočina
3 strúčiky cesnaku
soľ
Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Guľáš nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Zverina nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na jemno, slaninu na kocky. V hrnci rozohrejte sadlo, vyškvarte v ňom slaninu a opražte cibuľu do zlata.
2Mäso nakrájajte na kocky cca 3 x 3 cm. Akonáhle je cibuľa do zlata, pridajte mäso a zatiahnite ho zo všetkých strán. Pridajte korenie Divočina, rajčinový pretlak a dobre opražte. Podlejte plechovkou čierneho piva a duste do polo mäkka. Behom varenia ešte podlievajte malým množstvom vody alebo vývaru.
3Keď je mäso čiastočne mäkké, pridajte údenú papriku, korenie guláš a duste ďalej nebude mäso úplne mäkké.
4Majoránku predrhnite v dlaniach, cesnak nastrúhajte a všetko pridajte do guláša. Guláš zahustite rozmixovaným čiernym chlebom. Ešte chvíľu prevarte, prípadne dorieďte vodou na požadovanú konzistenciu a dosoľte podľa chuti.
5Ozdobte cibuľou a podávajte s pečivom alebo knedličkami.
Je veľa druhov gulášov, tento som často varieval vo svojich reštauráciách a bol vyhlásený. Jediné, čo odporúčam, je rýchlejšie ho skonzumovať. Chleba totiž môže viesť k rýchlejšiemu procesu kvasenia.
S dobre vychladenou dvanástkou a kvasnicovým chlebom to môže byť fakt gurmánsky zážitok, čo horíte chlapi?
Dobrú chuť! Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.