3 ľuľky
Chermoula:
3 strúčiky cesnaku
3 lyžičky mletej rímskej rasce
3 lyžičky mletého koriandru
2 lyžičky údenej papriky
1/2 lyžičky soli
štipka cayenského chilli, alebo 1/2 lyžičky chilli drveného
6 lyžíc oleje
šťava z 1 citrónu
Korenený cícer:
3 malé červené cibule
400 g uvareného cíceru
1/2 lyžičky mletej škorice
1/4 lyžičky mletého zázvoru
1/4 - 1/2 lyžičky drveného chilli
2 lyžice oleja
šťava z 1/2 citrónu
soľ
korenie
ľadový šalát, uhorka, reďkovky (alebo akákoľvek zelenina na šalát podľa vašich chutí)
olivový olej
soľ
koreniaca zmes Za'atar
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Zátar nakúpite tu
1Trúbu nahrejte na 220°C a dva plechy vyložte papierom na pečenie.
2Ľuľky pozdĺžne rozrežte na polovice, dužinu prekrojte krížom šikmými rezm a rozložte ich na jeden z dvoch plechov.
3Cesnak nakrájjte nadrobno a dajte do misky spolu s ostatnými ingredienciami na chermoulu. Premiešajte a zmesou potrite dužinu ľuľkov. Tie pečte asi 45 minút alebo až budú vláčne, veľmi mäkké a zlaté.
4Medzitým si pripravte korenený cícer. Cibule rozkrájajte na polovicu a potom na 1 cm silné plátky. Dajte ich do stredne veľkej misky s ostatnými ingredienciami na korenený cícer. Podľa chuti osoľte a okoreňte a premiešajte, až bude všetko pokryté olejom a korením. Potom túto zmes rozprestrite na druhý z plechov a pečte asi 20 minút alebo až nebude cibuľa mäkká a cícer ľahko chrumkavá a zlatá.
5Medzitým, čo sa vám veci pečú si pripravte šalát, na ktorom budete ľuľky s cícerom podávať. Zeleninu nakrájajte, kvapnite olivový olej, osoľte a okoreňte.
Ľuľky podávajte na šalátiku zasypané cícerom a koreniacou zmesou Za'atar.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.