Recepty

Petržlenovo-feniklový krém s kaprím mliečím a maslovými krutonmi

Petželovo-fenyklový krém s kapřím mlíčím a máslovými krutony

počet osôb
5

čas prípravy
0 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

200 g kaprieho mliečia
3 šalotky
1 kus čerstvého feniklu
4 kusy čerstvého petržlenu
3 lyžice citrónovej šťavy
maslo
mlieko
2 lyžičky korenia Biele mäsá
1 kelímok šľahačkovej smotany
soľ
4 plátky bielej veky

Biele mäsá nakúpite tu

Postup prípravy

DEŇ PRVÝ

1Kaprie mliečie očistite a zalejte mliekom a dajte do chladničky

DEŇ DRUHÝ

2Mlieko vylejte, mliečie opláchnite vo vode a nechajte odkvapkať.

3V panvici rozpustite maslo. Mliečie 4 minúty na ňom restujte pokiaľ sa nezatiahne a potom dajte bokom odpočinúť.

4Petržlen, šalotku a fenikel očistite, všetko nakrájajte na hrubo, dajte do hrnca, zalejte asi litrom vody, pridajte soľ, citrónovú šťavu a korenie Biele mäsá, varte pokiaľ nie je zelenina mäkká.

5Do hrnca pridajte smotanu, kaprie mliečie a všetko rozmixujte ponorným mixérom na hladký krém. Všetko ešte prepasírujte na jemnom sitku prípadne podľa potreby dorieďte mliekom na krémovú konzistenciu.

6Veku nakrájajte na kocky a opečte na masle.

Skvelá a jednoduchá kombinácia zeleniny a rybieho mliečia, ktoré ide samozrejme nahradiť akýmkoľvek bielym rybím mäsom. Moderná polievka ako súčasť luxusného alebo slávnostného menu prípadne zaujímavá polievka na Váš vianočný stôl. Tento krém ocenia ale hlavne rodičia, ktorí nemajú trpezlivosť "vyberať rybie kocky z taniera ich deťom. A i takto môžete naučiť ratolesti jesť ryby.

Dobrú chuť, váš Davídek.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Biele mäsá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie