200 g kaprieho mliečia
3 šalotky
1 kus čerstvého feniklu
4 kusy čerstvého petržlenu
3 lyžice citrónovej šťavy
maslo
mlieko
2 lyžičky korenia Biele mäsá
1 kelímok šľahačkovej smotany
soľ
4 plátky bielej veky
DEŇ PRVÝ
1Kaprie mliečie očistite a zalejte mliekom a dajte do chladničky
DEŇ DRUHÝ
2Mlieko vylejte, mliečie opláchnite vo vode a nechajte odkvapkať.
3V panvici rozpustite maslo. Mliečie 4 minúty na ňom restujte pokiaľ sa nezatiahne a potom dajte bokom odpočinúť.
4Petržlen, šalotku a fenikel očistite, všetko nakrájajte na hrubo, dajte do hrnca, zalejte asi litrom vody, pridajte soľ, citrónovú šťavu a korenie Biele mäsá, varte pokiaľ nie je zelenina mäkká.
5Do hrnca pridajte smotanu, kaprie mliečie a všetko rozmixujte ponorným mixérom na hladký krém. Všetko ešte prepasírujte na jemnom sitku prípadne podľa potreby dorieďte mliekom na krémovú konzistenciu.
6Veku nakrájajte na kocky a opečte na masle.
Skvelá a jednoduchá kombinácia zeleniny a rybieho mliečia, ktoré ide samozrejme nahradiť akýmkoľvek bielym rybím mäsom. Moderná polievka ako súčasť luxusného alebo slávnostného menu prípadne zaujímavá polievka na Váš vianočný stôl. Tento krém ocenia ale hlavne rodičia, ktorí nemajú trpezlivosť "vyberať rybie kocky z taniera ich deťom. A i takto môžete naučiť ratolesti jesť ryby.
Dobrú chuť, váš Davídek.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.