Recepty

Perzský hoväzí kebab s jasmínovou ryžou so sezamom

Perský hovězí kebab s jasmínovou rýží se sezamem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
20 min. Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

1kg mleté hovädzie mäso
2 stredne veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička kurkumy
1,5 lyžičky sumachu
8 tyčiniek šafránu
2 lyžice oleja
soľ

jazmínová ryža
čierny sezam

Kurkuma nakúpite tu
Sumach nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Šafran 0,5 g nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso si dajte do misy. Pridajte k nemu najemno nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak, kurkumu, sumach, soľ a olej. Šafrán si v mažiari mierne rozdrvte a zalejte trochou teplej vody a pridajte k mäsu. Všetko dobre premiešajte.

2Rozohrejte si rúru na 200°C. Pripravené mäso rozprestrite na cely pekáč vystlaný papierom na pečenie, vytvoríte tak veľkú placku. Vložte do rúry a pečte 20 minút.

3Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu. Po uvarení zmiešajte so sezamom.

4Upečený kebab pokrájajte na obdĺžniky a podávajte s ryžou.

Môžete podávať s grilovanou paradajkou alebo čerstvým šalátom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Sumach
Všetky recepty s korením Šafran 1g
Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Šafran 0,5 g
Všetky recepty s korením Šafran 2 g

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie