Recepty

Koláč s kyslou smotanou

Péřová buchta

počet osôb
1

čas prípravy
20 min. príprava
20 min. Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Puding:
400 ml mlieka
1 puding (vanilka, čokoláda alebo karamel)

Cesto:
200 g hladkej múky
150 g práškového cukru
4 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
1 prášok do pečiva
semienka z 1/2 vanilkového struku

400 g kyslej smotany
škorice
krupicový cukor

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte puding podľa návodu na obale. Nechajte trochu vychladnúť.

2Zmiešajte všetky mokré suroviny na cesto a preosejte do nich všetky suché. Dobre premiešajte.

3Menší hlboký plech vymažte a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Rúru si rozohrejte na 200°C.

4Cesto nalejte do plechu a polejte ho všetkým pudingom. Pečte asi 20 minút, kým nebude koláč zlatý (kľudne vyskúšajte v mieste cesta špajlou). Koláč dajte vychladnúť.

5Vychladnutý koláč potrite kyslou smotanou (nesnažte sa smotanu uhladiť do rovnej plochy, koláč dostane kúzlo "závejov", keď to neurobíte) a posypte cukrom a škoricou.

Stačí zahryznúť a budete v perinke. :)) Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie