Puding:
400 ml mlieka
1 puding (vanilka, čokoláda alebo karamel)
Cesto:
200 g hladkej múky
150 g práškového cukru
4 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
1 prášok do pečiva
semienka z 1/2 vanilkového struku
400 g kyslej smotany
škorice
krupicový cukor
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Uvarte puding podľa návodu na obale. Nechajte trochu vychladnúť.
2Zmiešajte všetky mokré suroviny na cesto a preosejte do nich všetky suché. Dobre premiešajte.
3Menší hlboký plech vymažte a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Rúru si rozohrejte na 200°C.
4Cesto nalejte do plechu a polejte ho všetkým pudingom. Pečte asi 20 minút, kým nebude koláč zlatý (kľudne vyskúšajte v mieste cesta špajlou). Koláč dajte vychladnúť.
5Vychladnutý koláč potrite kyslou smotanou (nesnažte sa smotanu uhladiť do rovnej plochy, koláč dostane kúzlo "závejov", keď to neurobíte) a posypte cukrom a škoricou.
Stačí zahryznúť a budete v perinke. :)) Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.