Recepty

Cestoviny s čiernym, farebným korením

 Pepřové těstoviny

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

500 g kvalitných cestovín tagliatelle
1 lyžica celého čierneho alebo farebného korenia
4 lyžice masla
50 g čerstvo strúhaného syra pecorino
100 g čerstvo strúhaného parmezánu
1 hrsť polníčka
soľ

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo vriacej osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale do stavu al dente. Zlejte ich, ale 1 hrnček vody si nechajte, bude sa hodiť na riedenie omáčky.

2Korenie v mažiari zľahka podrvte. Panvicu rozohrejte, vsypte do nej korenie a nechajte ho pol minúty rozvoňať. Znížte teplotu a pridajte do panvice polovicu masla a nechajte rozpustiť. Potom pridajte cestoviny, ostatné maslo a vodu z cestovín. Posypte pecorinom a väčšinou parmezánu. Miešajte, kým sa cestoviny neobalia zo všetkých strán.

3Dajte panvicu dole z ohňa, vmiešajte polníček a rozdeľte na taniere. Posypte ostatným parmezánom a ihneď podávajte.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie