Recepty

Pečený šípkový čaj

Pečený šípkový čaj

čas prípravy
15 min. príprava
45 Min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Nápoje

Potrebujeme

1kg čerstvých šípok
1kg čerstvých jabĺk bez jadier
2 pomaranče
2 citróny
2PL ŠKORICE MLETEJ
1PL KLINČEK CELÝ
1 PL BADIÁN CELÝ
250g trstinového cukru
2PL medu
1 dcl rumu (nemusí byť)

Badián celý nakúpite tu
Klinček celý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1. Jablká umyte, zbavte jadierok, nakrájajte na kocky a vložte do hlbšieho pekáča. Pridajte umyté šípky, dužinu z pomarančov a citrónov. Citrusy zbavte aj kôstok, inak bude váš čaj horký.

2Pridajte cukor, škoricu, badián, klinčeky a všetko dobre premiešajte.

3Pečte v rúre rozohriatej na 200°C 45 minút. Počas pečenia celú zmes premiešavajte, ak je príliš suchá podlejte ju malým množstvom vody. Nakoniec pridajte med a rum a pečte ešte 10 minút.

4Ešte horúce naplňte do pripravených umytých fliaš, dobre uzavrite, otočte hore dnom a prikryté nechajte vychladnúť pod utierkou.

Podávajte 1-2 lyžičky na 3 dcl vriacej vody.

Pečený čaj je vďaka šípkam a škorici výborný na posilnenie imunity v týchto chladných dňoch. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Badián celý
Všetky recepty s korením Klinček celý
Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie