✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Pečený slivkový lekvár piatich vôní

Pečená švestková povidla pěti vůní

počet osôb
10

čas prípravy
20 min. príprava
60 min pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

2 kg sliviek
50 dkg cukru krupica
2 lyžice octu
1 PL koreniacej zmesi KORENIE PIATICH VÔNÍ
4 lyžice rumu

Postup prípravy

1.Slivky umyte, odkôstkujte (nemusíte ich krájať) a vložte do hlbokého pekáča. Takto pripravené ovocie polejte octom, dôkladne premiešajte a dajte do rozohriatej rúry. Pečte pri teplote 200 °C asi 30 minút. Pri pečení slivky nemiešajte.

2.Po 30 minútach pečenia vytiahnite pekáč z rúry, slivky rovnomerne posypte 250 g cukru a dajte opäť piecť na ďalších 15 minút. Následne všetko zopakujte – na slivky rovnomerne nasypte  Korenie piatich vôní, 250 g cukru a znovu dajte na 15 minút piecť do rúry. Ak by bola zmes po upečení príliš tekutá, nechajte ju piecť ešte o pár minút dlhšie.  

3.Po upečení pekáč vytiahnite z rúry. Na slivky nalejte rum. Všetko dôkladne rozmixujte ponorným mixérom. 

4.Lekvárom naplňte pripravené umyté poháre, uzavrite viečkom a otočne dnom hore. Nechajte vychladnúť. 

Dobrú chuť.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie