3-4 väčšie cvikly
makový olej
maslo
drvený fenikel
čerešňový alebo višňový džem
soľ
čerstvý kravský alebo ovčí syr typu Hrudka
1Červenú repu si očistite, nakrájajte na hrubšie plátky alebo na osminky a dajte predvariť do vody, najlepšie do pary a to do polomäkka.
2.Syr nakrájajte na asi 2 cm kúsky. Maslo rozpusťte vo väčšej panvici a pridajte do neho ČL mletého feniklu.
3.Cviku ešte chvíľu pečte na panvici alebo v grile. Po niekoľkých minútach grilovania, prehoďte upečenú cviklu v panvici s maslom a korením a polejte makovým olejom.
4Servírujte v miske alebo v hlbokom tanieri .Pridajte syr a dozdobte višňovým džemom podľa chuti.
Toto jedlo môže byť netradičnou prílohou k mäsu alebo kľudne ľahkým obedom či večerou.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.