jahňacie stehno s kosťou
koreňová zelenina pod sviečkovú
2 cibule
1 lyžice korenia Fresh Gril a korenie Grécke bylinky
2 dcl tmavého piva
maslo
soľ
1Stehno očistite od zbytkov blán prípadne loja. Celé stehno nasoľte, posypte korením a dobre ho doňho votrite.
2Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte ju spoločne so zeleninou do veľkého plechu. Zalejte pivom, na zeleninu položte stehno a prikryte alobalom.
3Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve a pol hodiny. V polovici doby pečenia stehno opatrne otočte a občas prelievajte výpekom.
4Keď je stehno mäkké alobal dajte dole a horúcim vzduchom dopečte do zlata a nakrájajte.
5Výpek zlejte, zjemnite maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu).
6Podávajte s varenými zemiakmi, omastené maslom a posypané pažítkou a pečenou zeleninou.
Jahňacie mäso je veľmi aromatické a práve kombinácia koriandru, feniklu, cesnaku a kôpru, ktorý je v zmesiach Fresh Gril a Grécke bylinky dá mäsu ešte lepšiu chuť. Koreňová zelenina, cibuľa a čierne pivo vďaka svojej sladkosti chuť mäsa ešte zvýrazní. Skvelý tip na veľkonočný obed.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.